Alertă meteo ANM. Vremea se strică în următoarele săptămâni: câte grade vom avea la început de octombrie

Alertă meteo ANM. Vremea se strică în următoarele săptămâni: câte grade vom avea la început de octombrie
Alertă meteo ANM. Vremea se strică în următoarele săptămâni: câte grade vom avea la început de octombrie

Urmează un weekend de toamnă autentică zilele următoare. Astfel, meteorologii anunță că vremea va fi în general frumoasă, însă răcoroasă. De altfel, în următoarele săptămâni, adică în perioada 21 septembrie-19 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicare decât cele specifice acestei perioade.

Alertă meteo ANM. Vremea se strică în următoarele săptămâni

Începând cu vineri dimineață, cerul a fost mai mult senin, excepție făcând Moldova și Transilvania, unde cerul este mai mult noros. Vântul suflă slab și moderat, cu intensificări temporare în jumătatea de est a țării, cu viteze la rafală care sunt cuprinse între 45-46 de km/h și izolate în Banat. La ora 09:00, valorile de temperatură erau încadrate între 10 grade la Șiria, Baia Mare și Darabani.

Însă astăzi, vremea se va răci față de ziua anterioară, mai accentuat în estul și nord-estul țării. Cerul se anunță a fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile centrale și la munte, însă numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Vântul are intensificări în estul, sud-estul, sudu și vestul teritoriului, însă cu viteze mai mari în sudul Moldovei, în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, unde viteza la rafală urmează a atinge 55-56 km/h, iar pe litoral vor fi în jur de 70 km/h. În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade.

Prognoza meteo, azi, 18 septembrie 2020. Cum va fi vremea în Capitală

La ora aceasta, cerul este senin, iar vântul are intensificări cu rafale de 40-45 km/h. La ora 9.00 erau 18 grade la toate stațiile meteo. De altfel, vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în prima parte a zilei, cu viteze la rafală, în general de 40-45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Vremea se strică în următoarele săptămâni
Vremea se strică în următoarele săptămâni

Urmează vreme caldă în perioada următoare

Meteorologii anunță că în următoarele 4 săptămâni, valorile termice se anunță a fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade.

Vremea în săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020

Valorile termice se anunță a fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării, dar și în regiunile nord-estice.
De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, însă mai ales în zona Carpaților Meridionali și în sud-estul extrem. Excepție se anunță în regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații se anunță a fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

Vremea în săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020

Temperatura aerului urmează a avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, însă mai ales în cele extracarpatice.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sud-vestice și la munte, însă în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020

De menționat este că temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, însă mai ales în regiunile extracarpatice.

De asemenea, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice și sud-vestice. În extremitatea estică a țării însă, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 12.10.2020 – 19.10.2020

Aici, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru această săptămână, dar este posibil să ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI