Prognoza meteo, vineri, 23 decembrie. Cum va fi vremea, potrivit ultimelor vești de la meteorologi

Prognoza meteo, vineri, 23 decembrie. Cum va fi vremea, potrivit ultimelor vești de la meteorologi
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 decembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Care sunt condițiile meteo pentru ziua de vineri, 20 decembrie? Iată cum va fi vremea în toată țara!

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 20 decembrie

Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, În Moldova, Muntenia și Oltenia, temperatura aerului va marca o scădere. De asemenea, același lucru se petrece și în centrul țării. Acest lucru se va produce în mare parte din zi, pe suprafețe mici asociate cu burniță, în condiții de nebulozitate joasă și ceață persistente. În restul teritoriului, valorile termice se vor menține ridicate față de normalul perioadei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat își vor face apariția ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și local în: Banat, Crișana și centrul țării. Maximele pe tot teritoriul României se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius, coborâte, însă, în zonele cu ceață persistentă și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest unde minimele sunt cuprinse între -2 grade Celsius și 10 grade Celsius. Temperaturi mai coborâte se vor resimți în depresiunile intramontane, spre -7 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru vineri, 20 decembrie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza meteo pentru vineri, 20 decembrie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în București

Maxima zilei de azi, 20 decembrie, este de 9 grade Celsius, alături de un cer cu nori și soare. Vânturi vin din zona de sud-est cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima nopții va fi de doar 3 grade Celsius, alături de un cer cu nori joși. Vânturi vin din partea de vest-sud-vest cu 13 km/h și cu rafale de 13 km/h, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

„Vine un val de aer cald peste țara noastră. Temperaturile resimțite sunt anormal de mari pentru această perioadă, sunt practic temperaturi pentru luna mai. Vor fi temperaturi istorice. Miercuri, vom ajunge la 21-23 de grade Celsius, ceea ce pentru luna decembrie este complet uluitor. De vineri, vremea se va răci treptat, dar de Crăciun vom avea tot temperaturi de primăvară”
Silviu Grigore, meteorolog (Sursa: România TV)

Urmăriți Playtech.ro și pe