Prognoza meteo pentru sâmbătă, 12 octombrie: Temperaturi neobișnuite în toată țara

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 12 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 12 octombrie 2019. Sunt anunțate valori termice mai ridicate decât media normală pentru această perioadă, cer mai mult senin și ceață dimineața și noaptea în zonele joase, pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 12 octombrie

Meteorologii anunță că vremea va fi predominant frumoasă, sâmbătă, cu temperaturi care vor depăși media normală pentru această perioadă a anului, iar cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab, până la moderat, prezentând unele intensificări în zonele înalte de munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 3 și 15 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în Transilvania. În depresiunile din estul acestei regiuni se vor înregistra chiar și -5 grade Celsius aproape de orele dimineții, când se va produce bruma. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Și duminică va fi mai cald decât în mod obișnuit. În Capitală se vor înregistra 25 de grade Celsius în timpul zilei și 7 grade Celsius spre orele dimineții. Meteorologii anunță că temperaturile vor avea valori mai ridicate decât în mod normal și săptămâna viitoare.

Temperaturi București - octombrie
Temperaturi București – octombrie

Meteorologii avertizează că până în anul 2050, temperaturile medii anuale vor crește cu până la 3 grade Celsius, iar spre final de secol ne putem aștepta la valori termice cu 4-6 grade Celsius mai mari decât cele înregistrate în prezent.

„Pentru perioada 2021-2050, vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaţii cu aproximativ 10-15% în lunile de vară”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI