11 oct. 2019 | 14:33

Prognoza meteo ANM. Când ar putea să vină ninsorile în România

Știri generale
Prognoza meteo ANM. Când ar putea să vină ninsorile în România
Prognoza meteo ANM pentru octombrie și noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru lunile octombrie și noiembrie. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât media normală a acestei perioade, cu cele mai mari valori în regiunile din vest și sud-vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în următoarea perioadă. În aceste condiții, ninsorile ar putea veni mai târziu decât în mod obișnuit.

Prognoza meteo ANM. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal

În intervalul 21-28 octombrie 2019, temperaturile vor avea valori mai ridicate decât media normală pentru această perioadă a anului la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Până pe data de 4 noiembrie, valorile termice vor continua să se mențină la un nivel mai ridicat pe tot teritoriul României, în timp ce regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile vestice și sud-vestice. În restul țării, precipitațiile se vor apropia de cantitățile normale pentru această perioadă.

Temperaturi București - octombrie

Temperaturi București – octombrie

Între 4 și 11 noiembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această săptămână a anului, dar precipitațiile vor crește în cantitate și vor depăși media normală în regiunile sud-estice. În restul țării se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă.

Meteorologii avertizează că până în anul 2050, temperaturile medii anuale vor crește cu până la 3 grade Celsius, iar cantitățile de precipitații vor fi din ce în ce mai reduse. Schimbările climatice vor fi și mai intense spre finalul acestui secol, când valorile termice ar putea fi cu 4-6 grade Celsius mai mari.

Ca impact al condiţiilor de vreme extremă şi al schimbărilor climatice, vorbim despre proiecţii care arată schimbări semnificative ale climei României în următoarele decenii. Pentru perioada 2021-2050, vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaţii cu aproximativ 10-15% în lunile de vară. În acelaşi timp, vorbim de schimbări în statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin creştere frecvenţei şi intensităţii valurilor de căldură şi creşterea ratei intensităţii precipitaţiilor, a declarat Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro