Prognoza meteo pentru luna noiembrie. ANM anunță când va veni prima ninsoare în București!

Ce prognoză anunță ANM pentru luna noiembrie - când va ninge în București.

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru luna noiembrie, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Chiar dacă acum ne putem bucura de vreme ceva mai frumoasă, aceasta va lăsa în scurt timp locul frigului în majoritatea regiunilor țării. Meteorologii au anunțat că weekendul 26-27 octombrie a fost ultimul cu temperaturi blânde. Specialiștii estimează o răcire accentuată și ploi în majoritatea regiunilor.

Ce prognoză anunță ANM pentru luna noiembrie – când va ninge în București

Potrivit estimărilor realizate de specialiști, ultima lună a toamnei calendaristice aduce o răcire drastică, mercurul din termometre urmând să atingă valori ceva mai scăzute în comparație cu normalul acestei perioade. Totodată, ploile își vor face din nou apariția în cea mai mare parte a teritoriului, pe arii restrânse acestea putând fi însoțite de vânt puternic și descărcări electrice.

Începând cu data de 3 noiembrie, valorile termice vor ajunge până la 3 grade Celsius, prag neobișnuit pentru intervalul în care ne aflăm. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea se anunță excedentare pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Încet, încet, vine și iarna

Meteorologii au anunțat că, încet, încet, vine și iarna, dar ”la pachet” cu un vortex polar. De altfel, din data de 27 octombrie, vremea se va schimba radical, iar temperaturile vor scădea cu 15 grade Celsius, informație susținută de meteorologul Gabriela Băncilă.

„Această masă de aer cald persistă de foarte multă vreme și a influențat multe țări din Europa. Luna aceasta a fost cea mai caldă lună de octombrie din istoria măsurătorilor meteorologice. În perioada următoare, vremea o să aibă aspect specific sezonului rece. Scăderea valorilor termice va determina temperaturi normale, dar vom întâmpina un stres termic după această vreme călduroasă. Temperaturile vor putea scădea cu 15 grade Celsius. Este o răcire bruscă, dar este normal pentru această perioadă”, declară meteorologul Gabriela Băncilă.

Un cartier vazut noaptea, când a nins.
Cum va fi vremea în luna noiembrie conform prognozei ANM.

Vremea în București în luna noiembrie 2019

este mai degrabă uscată (cu 46mm de ploaie de-a lungul a 6 zile). Vremea este mai bună decât în luna anterioară deoarece în octombrie cad în medie 81mm de precipitații de-a lungul a 9 zile.

Clima este suficient de rece în această locație în noiembrie, dar estebut it is acceptabilă când vă îmbrăcați adecvat. Temperaturile sunt până la 13°C. Temperatura minimă a sezonului este 7°C. Astfel, temperatura minimă în noiembrie în București este 10°C. Rețineți că temperaturile normale pentru sezon sunt în contrast cu cele observate în București în luna noiembrie cu un record maxim de 24°C în 2010 și un record minim de -2°C în 2013. Puteți să plănuiți să aveți aproximativ 3 zile cu temperaturi peste 18°C, sau 10% din timp.

Vremea se mai îndreaptă în ultima parte a intervalului

De vești ceva mai bune vom avea parte în ultima jumătate a intervalului prognozat, când vremea se va mai îndrepta, ajungând treptat la valori normale, pe întreg teritoriul țării. Între 18 și 25 noiembrie, mediile valorilor termice vor fi chiar mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile vor scădea sub pragul normal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI