Prognoza meteo. Vremea rea lovește România: temperaturi scăzute și ploi devastatoare

Prognoza meteo. Vremea rea lovește România: temperaturi scăzute și ploi devastatoare
Prognoza meteo. Vreme rea lovește România: temperaturi scăzute și ploi devastatoare

Specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi scăzute și ploi.

Vremea rea lovește România: temperaturi scăzute și ploi devastatoare

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Așadar, în intervalul 24 septembrie – 6 octombrie 2019, gradele din termometre vor scădea treptat, iar ele vor fi însoțite de ploi. Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile diurne vor fi în scădere, cu valori medii regionale de 18 – 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo. Vreme rea lovește România: temperaturi scăzute și ploi devastatoare
În intervalul 24 septembrie – 6 octombrie 2019, gradele din termometre vor scădea treptat

În jurul datei de 28 septembrie, specialiștii meteo anunță o ușoară răcire a vremii. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului menționat și, îndeosebi în această săptămână, vor fi cantități de apă considerabile, în unele zone ale teritoriului.

Când se asprește vremea?

Mijlocul săptămânii va veni cu vreme închisă în cea mai mare parte a României și, izolat, s-au semnalat averse consistente. Vineri, 27 septembrie, va ploua la munte, dar și în nordul, centrul și estul țării. De asemenea, și vântul va fi un factor important, căci va avea intensificări pe creste și, trecător, în regiunile estice.

În luna octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale spre finalul lunii, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor menține deficitare în toată țara.

Vreme 25 septembrie

Miercuri, 25 septembrie, se anunță ploi în vest, centru, nord și sud-vest și izolat în restul zonelor. Vântul va sufla slab spre moderat în Moldova și Dobrogea și mai mult slab în restul teritoriului. Maximele vor fi încadrate în general între 15 și 20 de grade Celsius în Maramureș, Crișana și Transilvania, 18 – 22 de grade Celsius în Banar, 20-25 de grade în Muntenia și Oltenia și 18-23 de grade Celsius în Moldova și Dobrogea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI