Prognoza meteo ANM pentru luni, 28 octombrie: răcire accentuată și ploi

Prognoza meteo ANM pentru luni, 28 octombrie: răcire accentuată și ploi
Prognoza meteo ANM pentru luni, 28 octombrie: răcire accentuată și ploi

Specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo pentru luni, 28 octombrie. Un val de aer rece ajunge curând și va afecta Europa Centrală și de Est, de săptămâna viitoare. Se anunță răcire accentuată și ploi.

Prognoza meteo ANM, luni, 28 octombrie

Meteorologii au anunțat că weekendul 26-27 a fost ultimul cu temperaturi blânde. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) estimează o răcire accentuată și ploi în majoritatea regiunilor. Vremea marchează primele semne ale unei răciri, așteptate îndeosebi în a doua parte a săptămânii. Pentru moment, temperaturile scad treptat, astfel că zilele următoare vor fi în continuare plăcute.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 28 octombrie: răcire accentuată și ploi
Un val de aer rece ajunge curând și va afecta Europa Centrală și de Est, de săptămâna viitoare

Maximele sunt cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius. În nord și vest, cerul se va înnora spre seară și noaptea. Se anunță ploi în Maramureș, jumătatea de nord a Transilvaniei și a Moldovei, dar, local, și în Crișana. Dimineața și noaptea va fi în continuare ceață în majoritatea zonelor de câmpie în special, iar vântul va sufla slab, cu unele intensificări la munte. Minimele vor fi cuprinse între 2 și 13 grade Celsius. Presiunea atmosferică începe să scadă dinspre partea de sud-est a teritoriului.

Prognoza lunară

  • 20.10.2019 – 04.11.2019 – regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregului teritoriu, îndeosebi în nordul extrem al țării și la munte. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
  • 04.11.2019 – 11.11.2019 – cantitățile de precipitații estimate de meteorologii de la ANM pentru această săptămână vor fi excedentare pe întreg teritoriul României, în special în jumătatea estică a țării. Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nordică a țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale perioadei.
  • 11.11.2019 – 18.11.2019 – regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în toate regiunile.
  • 18.11.2019 – 25.11.2019 – cantitățile de precipitații estimate de speciliștii de la ANM pentru această săptămână vor fi în general, în toată țara, apropiate de cele normale pentru acest interval. Mediile valorilor termice vor fi ușor, la nivelul întregului teritoriu, mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.