Prognoza meteo pentru luna decembrie. Anunțul îngrijorător al ANM: ne așteaptă o iarnă grea

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Anunțul îngrijorător al ANM: ne așteaptă o iarnă grea
Prognoza meteo pentru luna decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna decembrie. Sunt anunțate valori termice care vor depăși media normală pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, meteorologii avertizează că vom avea o iarnă grea.

Prognoza meteo pentru luna decembrie

Prognoza meteo: săptămâna 25 noiembrie – 2 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, vestice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice și nord-vestice și deficitar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal al perioadei.

Prognoza meteo: săptămâna 2 – 9 decembrie

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în extremitatea vestică a teritoriului, dar și mai ridicate în sud și sud-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și în zona montană aferentă.

Prognoza meteo: săptămâna 9 – 16 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice și sudestice și vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în rest.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale și apropiat de cel normal al perioadei în rest.

Prognoza meteo: săptămâna 16 – 23 decembrie

Valorile termice estimate pentru această săptămână se vor situa peste cele specifice acestui interval, în toate regiunile, dar mai ales în sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.