Prognoza meteo până pe 10 octombrie. Când se răcește vremea brusc în toată țara

Prognoza meteo până pe 10 octombrie. Când se răcește vremea brusc în toată țara
ANM a emis avertizări de Cod Galben în șase județe

Prognoza meteo până pe 10 octombrie. Suntem pe final de lună septembrie, iar vremea s-a mai schimbat. Valorile termice sunt deja mai scăzute, față de luna precedentă, și ne așteptăm să se răcească considerabil. Pentru ziua de azi, din păcate, ANM a emis nu mai puțin de 7 avertizări de Cod Galben. Majoritatea avertizărilor anunță ceață, dar și ploi însemnate cantitativ în anumite regiuni. Pe de altă parte avem și prognoza meteo până pe 10 octombrie din care aflăm când se răcește vremea brusc în toată țara.

ANM a emis avertizări de Cod Galben în șase județe

Încă de ieri, 26 septembrie, am resimțit valori termice ceva mai scăzute. De altfel, în Maramureș, Banat, zona montană a Olteniei, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, ANM a anunțat temperaturi scăzute, dar și ploi însemnate cantitativ.

Avertizarea de Cod Galben, emisă ieri și este valabilă până în această seară. ANM spune că vor fi perioade cu averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În după-amiaza zilei de marți (27 septembrie) în sud-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea (27/28 septembrie) în sud și sud-est, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Au mai fost emise alte șase avertizări de Cod Galben, pe parcursul zilei de ieri, valabile în șase județe din țară, după cum urmează:

  • Județul Argeș
  • Județul Alba
  • Județul Bacău
  • Județul Brașov
  • Județul Sibiu
  • Județul Olt

Conform avertizărilor, astăzi în toate cele șase județe se vor semnala „ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m”, spune ANM.

Avem prognoza meteo până pe 10 octombrie. Am aflat când se răcește vremea brusc în toată țara

Tot în cursul zilei de ieri, ANM a emis și prognoza meteo până pe 10 octombrie din care aflăm când se răcește vremea brusc în toată țara.

Conform acesteia, în Banat și Crișana valorite termice vor fi în scădere. Vor ajunge la 18 și 22 de grade. Cele mai coborâte valori vor fi spre finalul intervalului. Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 8 și 13 grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în zilele de 1 și 2 octombrie.

Prognoza meteo vorbește de valori termice scăzute și în Maramureș și Transilvania. Datele arată o scădere, termometrele ajungând la 17 și 19 grade maximele, și valorile medii nocturne, de la 9 grade spre 6 grade.

Mergem mai departe, și prognoza meteo până pe 10 octombrie ne spune că în Moldova și Dobrogea se vor resimți valori termice modificate. Conform ANM, în cele două regiuni valorile termice maxime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade, iar cele minime între 6 și 12 grade.

Muntenia și Oltenia, zona de sud a țării, spune prognoza meteo , vor avea temperaturi maxime cuprinse între 19 și 21 de grade. Valorile minime vor ajunge între 8 și 14 grade.

La munte, în mare parte din interval regimul termic va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 10 și 15 grade, iar cea a minimelor între 3 și 8 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie.

Sursa: https://www.meteoromania.ro/