Prognoza meteo, joi, 14 mai 2020. Vreme instabilă. În ce zone din țară sunt anunțate ploi

Prognoza meteo pentru joi, 14 mai

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru azi. Care va fi starea vremii și în ce zone sunt anunțate ploi? Iată maximele și minimele pentru joi, 14 mai!

Prognoza meteo pentru joi, 14 mai

Meteorologii anunță că joi vom avea parte de o vreme deosebit de caldă pentru perioada în care ne aflăm. Acest lucru se va resimți în spacial în regiunile sudice și sud-estice. Maximele în toată țara sunt cuprinse între 25 și 34 de grade Celsius. Temperaturile cele mai slabe vor fi în Delta Dunării – între 8 și 18 grade Celsius. Cerul va fi variabil mai ales după-amiaza și seara, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, astfel se vor înregistra viteza în special de 55-70 de km/h.

„În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50…55 km/h. Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apăvor depăși 25 l/mp”
Administrația Națională de Meteorologie

Pprognoza meteo pentru 14 mai
Pprognoza meteo pentru 14 mai

Cum va fi vremea în Capitală?

Joi – 14 mai
Ziua de joi are maxima de 29 de grade Celsius, alături de vreme cu nori și soare. Vânturi vin din zona de vest cu 17 km/h și cu rafale dee 30 de km/h. Minima serii este de 12 grade Celsius, alături de o înnorare accentuată. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

Vineri – 15 mai
Maxima de vineri va fi de 25 de grade Celsius, alături de un cer predominant noros. Vânturi vin din zona de sud-est cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii este de doar 14 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de sud-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI