Vremea se schimbă radical în țară. A fost emis cod galben. Ce fenomene anunță meteorologii

Prognoza ANM pentru luni, 18 mai 2020. O zi ploioasă astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a lansat un cod galben de vreme rea. Avertizarea va intra în vigoare, mierucuri, începând cu orele 23:00 și va fi valabilă până pe data de 14 mai, orele 23:00. În perioada anunțată, se așteaptă intensificări ale vântului, precum și ploi torențiale.

Vremea se schimbă radical în țară. A fost emis cod galben. Ce fenomene anunță meteorologii

Vremea se schimă complet începând de astăzi noapte, când va intra în vigoare un cod galben de ploi și intensificări ale vântului, informează Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, potrivit meterologilor, vremea se schimă începând de mâine astăzi noapte și va rămâne așa până pe 14 mai, orele 23:00.

Fenomenele vizate de codul galben anunțat de meteorologi vor fi intensificări ale vântului, precum manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel potrit prognozei ANM. în intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi se va manifesta și în zonele cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50-55 de kilometri la oră.

Vremea se schimbă complet în țară. A fost emis cod galben. Ce anunță meteorologii
Vremea se schimbă complet în țară. A fost emis cod galben. Ce anunță meteorologii. Sursa foto: vrancea24.ro

Vântul va sufla în rafale de până la 100 de kilometri la oră

De asemenea, în sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55-65 de kilometri la oră. În schimb, la munte sunt așteptate rafale de 60-80 de kilometri la oră, în timp ce în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 de kilometri la oră.

Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. astfel, meteorologii anunță că se se vor semnala vijelii, precum averse.

Ploile vor avea aspect de vijelii

În intervalul în care acționează codul galben, sunt așteptate ploi ce pot avea și caracter torențial. De asemenea, potrivit prognozei meteo, ploile, torențiale pe alocuri, vo fi însoțite de frecvente descărcări electrice.

Izolat, în unele zone ale țării se va înregistra și grindină. În zonele unde vor cădea ploii se așteaptă cantități însemnate de apă. Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, punctiform, cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metrul pătrat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI