Cum va fi vremea în weekendul 16-17 mai. Vești de la meteorologi

Cum va fi vremea în weekendul 16-17 mai. Vești de la meteorologi

Cum va fi vremea în intervalul 16-17 mai, reprezentat de primul weekend ”de libertate”, după data de 15 mai, când se vor fi ridicat restricțiile de izolare la domiciliu. Meteorologii: schimbări majore în doar 24 de ore. De la 30 de grade, la răcire semnificativă.

Vești de la meteorologi despre vremea în weekendul 16-17 mai

Meteorologul Alina Șerban a vorbit, în cadrul Ediției Speciale de duminică (Antena 3), despre schimbările spectaculoase ale vremii din următoarele zile. În mai puțin de 48 de ore, vom trece de la temperaturi de 30 de grade Celsius, la o scădere termică accentuată. Specialistul explică faptul că aceste treceri de la temperaturi ridicate la joase sunt specifice acestei luni, dat fiind că este una de tranziție între anotimpul cald și anotimpul rece, ”o lună în care centrii barici încearcă să se adapteze la sezonul cald”.

„Dacă astăzi am înregistrat în premieră pentru România în acest an o valoare de 30 de grade, mâine așteptăm mai multe astfel de valori, și chiar mai ridicate, chiar 31, 32 de grade în partea de vest și de sud a țării, în Crișana, în Banat, în Oltenia, în Muntenia, temperaturi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, dar poimâine, un sistem frontal, va determina scăderea semnificativă a temperaturilor”, a spus Alina Șerban.

Această săptămână, sub influența stărilor alternante

Cât despre weekendul 16-17, după ce măsurile de restricție din starea de urgență vor fi ridicate, meteorologul a declarat că este greu de spus cum va fi vremea, pentru că ”sunt alternanțe toată săptămâna. Toată săptămâna va fi sub influența acestor stări alternante reci și calde.

Se pare partea de sud și sud-est a teritoriului într-o notă mai caldă (…), în timp ce jumătatea nordică va fi expusă unor sisteme frontale. Pentru că acesta nu va fi singurul, sunt semnale că vor mai urma altele joi și vineri, după care este o probabilitate destul de ridicată să se mai încălzească și să fie frumos”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI