Prognoza meteo ANM pentru joi, 3 octombrie. Ploi şi ninsori! Vremea se răceşte brusc

Prognoza meteo ANM pentru joi, 3 octombrie. Ploi şi ninsori! Vremea se răceşte brusc

Vremea se va răci brusc, în toată țara. Specialiștii în meteorologie au anunțat și ce regiuni sunt vizate pentru căderile de precipitații. Iată cum arată prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 3 octombrie!

Prognoza meteo ANM pentru joi, 3 octombrie

Temperaturile vor scădea simțitor începând cu următoarea perioadă. De joi sunt așteptate ploi pe arii extinse. Începutul lunii octombrie a fost unul deosebit de călduros, în multe regiuni din țară. Condițiile meteo considerate anormale pentru această perioadă au presupus și maxime peste 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 3 octombrie. Ploi şi ninsori! Vremea se răceşte brusc

Totul se va schimba, însă, pentru că de joi, pe 3 octombrie 2019, urmează un val de aer rece, pentru majoritatea regiunilor din România. În vestul țării, valorile termice scad brusc. La fel se întâmplă și în centrul sau nordul teritoriului. Există și vești bune, pentru că locuitorii din sudul și estul țării nu vor resimți schimbarea termică. Acolo, valorile termice rămân ridicate, fiind peste media perioadei.

Vremea în țară – joi, 3 octombrie

În Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana sunt așteptate ploi, pe arii extinse. Condițiile de precipitație se vor extinde în toată România. De asemenea, cantitățile de apă care vor pica vor fi unele moderate. Local se va acumula o cantitate de 20-30 de mm. În zonele muntoase, mai ales la altitudini mari, de peste 1800 de metri, meteorologii se așteaptă la ninsori și lapoviță.

În Oltenia, vestul Munteniei, centrul Transilvaniei și nordul Moldovei vântul va sufla cu putere. Maximele termice vor fi situate între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș. În Banat și Crișana se vor înregistra valori cuprinse între 13 și 18 grade, iar în Oltenia vor fi între 22-27 grade. Mai mult, în Muntenia, Dobrogea și Moldova termometrele vor arăta valori cuprinse între 25 și 30 de grade.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 3 octombrie – Capitală

În București, cerul va fi unul variabil spre senin pe tot parcusul zilei. Seara pot să apară nori, însă nu sunt șanse să cadă precipitații. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 24-29 grade, pe timpul zilei. Noaptea va fi ceva mai frig, cu temperaturi ce vor coborî până la 16 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI