Prognoza meteo. ANM, alertă pentru perioada 3 octombrie – 5 octombrie. Vremea o ia razna

Prognoza meteo. ANM, alertă pentru perioada 3 octombrie – 5 octombrie. Vremea o ia razna
Prognoza meteo. ANM, alertă pentru perioada 3 octombrie - 5 octombrie. Vremea o ia razna

Alertă meteo pentru România. Specialiștii de la ANM au emis o avertizare meteo pentru perioada 3 octombrie – 5 octombrie. Se anunță tei zile de ploi, vânt și frig.

Prognoza meteo. ANM, alertă pentru perioada 3 octombrie – 5 octombrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare meteo pentru perioada 3 octombrie – 5 octombrie, valabilă la nivelul întregului teritoriu. Așadar, de joi până sâmbătă, meteorologii au anunțat ploi moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată. De menționat este că aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde toată țara, treptat.

Prognoza meteo. ANM, alertă pentru perioada 3 octombrie - 5 octombrie. Vremea o ia razna
Meteorologii au emis o informare de vreme rea în perioada 3 – 5 octombrie

În intervale scurte de timp ori prin acumulare, cantitățile de apă vor trece local de 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp. În a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie, specialiștii au anunțat că vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, îndeosebi în Moldova și Transilvania, urmând să se extindă spre regiunile sud-estice. De asemenea, se vor semnala averse, care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină, în timp ce vântul va sufla în general cu o viteză de 40…50 de kilometri pe oră.

Prognoza meteo pentru București

ANM a informat că în Capitală gradele din termometre vor ajunge de la 30 de grade Celsius, înregistrate joi, la 8 grade Celsius, înregistrate vineri. De joi până vineri dimineață, vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal pentru începutul lunii octombrie. Pe parcursul zilei de joi, 3 octombrie, în București, cerul va fi variabil, apoi se vor accentua înnorările și temporar va ploua. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, în timp ce vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul nopții.

Minima se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius. Din data de 4 octombrie, vremea se va răci semnificativ comparativ cu intervalul anterior, așa că valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Maxima va fi de 14…16 grade Celsius, iar minima de 8…9 grade Celsius. Cerul va fi plin de nori și temporar va ploua. Cantitățile de apă pot fi însemnate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI