Meteorologii au făcut anunțul. Când va ninge pentru prima dată, anul acesta, potrivit ANM

Meteorologii au făcut anunțul. Când va ninge pentru prima dată, anul acesta, potrivit ANM

Specialiștii ANM au făcut anunțul legat de momentul în care va ninge pentru prima dată. Dar și despre instalarea noului sezon rece, care se pare că va sosi în următoarele zile. Temperaturile vor fi în continuă schimbare, în următoarea perioadă.

ANM a făcut anunțul: când ninge pentru prima dată?

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat când va ninge pentru prima dată, în acest sezon. Vremea va fi una călduroasă, în primele zile acestei săptămâni. Totuși, începutul lui octombrie va fi marcat și de o răcire bruscă. Asta deoarece în dreptul țării noastre va circula și un val de aer polar, care va schimba total valorile din termometre.

Meteorologii au făcut anunțul. Când va ninge pentru prima dată, anul acesta, potrivit ANM

ANM a anunțat că lucrurile se vor schimba pe parcursul săptămânii în curs, dar și că vor exista valori considerate anormale, pentru această perioadă. De aceea, vor fi și cu zece grade mai mult decât normalul, în câteva regiuni. Mai apoi, urmează o răcire bruscă, dar și primele ninsori, ce vor fi înregistrate în România.

Media temperaturilor maxime de miercuri, 2 octombrie, va fi de 18 grade, iar în zilele de 5 și 6 octombrie urmează să ajungă doar până la 6 grade Celsius. Scăderea foarte bruscă va fi cea care va aduce primii fulgi de nea, peste zonele muntoase din România.

Scăderi bruște de temperatură în toată țara

În primele trei zile din octombrie va fi cald. În regiuni precum Muntenia, media temperaturilor maxime înregistrate va fi de 28 de grade Celsius. De asemenea, în Transilvania, dar și în Dobrogea, maximele termice nu vor depăși o medie de 26 de grade Celsius. Sunt temperaturi cu mult mai ridicate, față de cele din anii precedenți, constatate în această perioadă a toamnei.

În Moldova, până pe data de 3 octombrie, media maximelor termice se va situa între valorile de 23 și 27 de grade. Minimele se vor situa între 10 și 13 grade. În jurul datei de 7 octombrie, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 14 grade, pe când minimele vor atinge valorile de doar 5 grade Celsius.

În cea de a doua săptămână a lui octombrie, vremea va fi una călduroasă, cu valori între 15 și 18 grade. Între 2 și 5 octombrie sunt anunțate condiții de ploaie în fiecare zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI