Prognoza meteo ANM pentru 27 august. Ce anunță specialiștii?

Prognoza meteo ANM pentru 27 august. Ce anunță specialiștii?
Prognoza meteo pentru marți, 27 august, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru ziua de marți, 27 august. Care sunt maximele și minimele indicate în toate regiunile României și cum va fi vremea în București? Iată ce anunță specialiștii, după codul portocaliu de vijelii și grindină din cursul zilei de ieri!

Prognoza ANM pentru marți, 27 august

Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea în cursul zilei de mâine. Dacă luni, 26 august, vom avea parte din nou de ploi torențiale și descărcări electrice, dar și căldură mare, marți se anunță un grad de instabilitate atmosferică în toată jumătate de vest. De asemenea, vor cădea cantități importante de apă care pot depăși chiar 30 sau 40 de litri pe metru pătrat. Valorile termice sunt în scădere în zilele următoare, din cauza instabilității termice, iar toamna pare că-și intră puțin în drepturi, dat fiind faptul că ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece.

Prognoza ANM pentru ziua de marți, 27 august
Prognoza ANM pentru ziua de marți, 27 august

Vremea în București

Maxima zilei de marți, 27 august, este de 32 de grade Celsius, alături de un cer predominant însorit. Vânturi vin din zona de est-nord-est a teritoriului României, cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minimele nopții sunt de 17 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea la munte
Prognoza meteo pentru marți, pentru zona de munte, arată instabiltatea termică ce își face simțită prezența într-un mod pregnant. De asemenea, sunt semnalate și furtuni cu fulgere și averse după-amiază. Șansele de ploaie sunt destul de ridicate, iar cantitățile de apă sunt însmenate: 2 l/m² pe timpul zilei, iar 1 l/m², pe timpul nopții, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Maximele vor fi de 28 de garde Celsius, iar minimele de 16 grade Celsius, alături de vânturile care vor sufla dintre vest-nord-vest a teritoriului României. Trebuie menționat că ploile la munte nu vor mai fi abia de miercuri, iar săptămâna viitoare vor reveni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI