Prognoza meteo ANM pentru duminică, 25 august. Cum va fi vremea în țară

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 25 august. Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo ANM pentru duminică, 25 august

Specialiștii de la Administrația Națională de Metorologie anunță prognoza pentru ziua de duminică, 25 august. Care sunt maximele și minimele indicate și cum reacționează meteorologii caniculei care continuă să cuprindă România?

Prognoza meteo ANM duminică, 25 august

S-a emis o nouă avertizare meteo de caniculă pentru ziua de duminică și nu numai. De asemenea, nu scăpăm de instabilitatea atmosferică, în special după-amiaza și seara. Se anunță disconfort termic ridicat, iar în regiunile vestice-sudice și sud-estice indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități. Maximele sunt în jur de 32-34 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, mai ridicate se anunță local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi cuprinse între 19 și 22 de grade Celsius.

„Va fi o vreme cu de toate, respectiv o răcire faţă de zilele anterioare. Ploile îşi vor face şi ele apariţia. Mare atenţie pentru zona Carpaţilor Meridionali, acolo unde vor apărea averse însemnate cantitativ, deci pentru Valea Prahovei„
Alina Şerban, meteorolog ANM

Prognoză meteo pentru duminică, 25 august, indicată de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoză meteo pentru duminică, 25 august, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în București

Conform specialiștilor, maxima zilei de duminică, 25 august, este de34 de grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 17 km/h și cu rafale de 24 de km/h. Minima din cursul nopții va fi de 20 de grade, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din zona teritoriului de est-nord-est cu 11 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

2019, cel mai călduros an din istorie?

Specialiștii au fost și sunt extrem de îngrijorați de canicula în care a fiert România și sub valul căreia încă ne mai aflăm. Se pare că anul 2019 ar putea fi cel mai călduros an înregistrat din istorie.

„Prognozele noastre sugerează că, până la sfârşitul anului 2019, nouăsprezece dintre cei mai călduroşi douăzeci de ani înregistraţi vreodată au fost după anul 2000”
Profesorul Adam Scaife, directorul departamentului de prognoză pe termen lung de la Met Office

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI