Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 octombrie: cer senin și temperaturi ridicate

Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 octombrie: cer senin și temperaturi ridicate
Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 octombrie: cer senin și temperaturi ridicate

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru joi, 10 octombrie. După ce am avut parte, zilele trecute, de vreme deosebit de rece și ninsori în mai multe zone montane, situația se îndreaptă.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 octombrie

Din data de 9 octombrie, temperaturile au început să crească, ajungând până la 21 de grade Celsius. Tot din data menționată, specialiștii meteo au transmis că până pe 14 octombrie maxima va urca până la 25 de grade Celsius. Așadar, ziua de joi va fi marcată de mai multe grade în termometre decât cele de zilele precedente.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 octombrie: cer senin și temperaturi ridicate
Vremea în România, în luna octombrie, se încadrează între bună și foarte bună

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice și nordice, unde va ploua slab. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar pe arii restrânse și în celelalte regiuni, îndeosebi în Moldova și Dobrogea. Maxima se va situa între 14 și 20 de grade Celsius, iar minima între 2 și 14 grade Celsius.

Vremea în București – 10 octombrie 2019

În București, nimic mai frumos. Temperaturile vor urca pe parcursul zilei și vor ajunge până la 24 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte senin, iar vântul va sufla la rafale cu o putere de 35 kilometri pe oră. Meteorologii au anunțat ploi noaptea. Cantitățile de apă acumulate vor fi de 3 litri pe metrul pătrat.

În octombrie, vremea în România se situează între bună și foarte bună

  • 7 – 13 octombrievalorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în sud și sud-estul teritoriului. În rest, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.
  • 14 – 21 octombrie – temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, în special în regiunile extracarpatice. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, până pe 28 octombrie, la nivelul întregului teritoriu, posibil chiar să fie ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.
  • 28 – 4 noiembrie – mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, poate ușor mai ridicate în regiunile sudice, estice și sud-estice.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI