De-a lungul timpului, mulți profeți și-au făcut loc alături de povești care mai de care mai incredibile la momentul în care erau în viață. Unele din ele au devenit realitate, altele poate așteaptă să se nască, iar câteva rămân doar la stadiul de ipoteze. Cum ar fi trebuit să arate omenirea în acest secol, conform geniilor cu perspective incomensurabile?
1. Renunțarea la cafea
Inventatorul Nikola Tesa a crezut că până în secolul 21 oamenii nu vor mai bea deloc cafea. Tesla a prezis într-un articol din 1935 din revista Liberty renunțarea la cafea, pe de altă parte alcoolul rezistând testului timpului.
2. Titlurile știrilor nu s-ar focusa pe crimă sau politică
Tot Tesla a judecat greșit o știre din primăvara secolului acestuia, prezicând că ziarele citate „ar da un simplu băț în paginile din spate relatării criminalității sau controverselor politice”.
3. Carnea va fi mai rar consumată
Autorul științifico-fantastic Robert Heilein a scris într-un număr al revistei Galaxy din 1952 că peștele și drojdia vor fi principalele surse de proteine și carnea de vită ar fi un lux. „Nu va fi deloc rău (dacă puteți dezgropa acele prețuri premium). ”
4. Fructele și legumele uriașe
John Elfreth Watkins Kr. a scris în The Ladies Home Journal că ne-am scufunda dinții în căpșuni, zmeură și afine „la fel de mari ca merele”, iar mazărea și fasolea ar fi la fel de mari ca sfecla.
5. Unele litere din limba engleză ar fi eliminate
Watkins Jr. mai era de părere că vom scăpa complet de literele C, X și Q, iar ortografia ar fi urmat să se bazeze doar pe sunet, astfel că acestea ar fi putut fi înlocuite cu S și K. Benjamin Franklin și Noah Webster au pledat pentru reforma ortografică în secolele XVII-lea și al XIX-lea.
6. Puterea de a face începe ploile
Cedar Rapids Evening Gazette din Iowa a publicat pe data de 6 ianuarie a lui 1910 un articol care prevedea că oamenii vor putea să facă să plouă – ceea ce cumva putem face, dacă vorbim în special de efecte speciale folosite în producțiile de film/videoclipuri/etc. Mai mult decât atât, există și o altă soluție: printr-un proces numit însămânțarea norilor. Particule de iodură de argint sunt injectate în nori, iar apa se adună în jurul lor pentru a forma precipitații. Totuși, eficacitatea sa este totuși dezbătută și încă departe de vizualizarea specialiștilor din 1910. Poate toate acestea s-ar putea întâmpla în următorul secol. (Sursa: mentalfloss.com)