Produsul retras din supermarketuri în România. A fost interzis, nu mai trebuie consumat

Produsul retras din supermarketuri în România. A fost interzis, nu mai trebuie consumat
Nouă alertă alimentară în România

Românii care au cumpărat acest produs trebuie să ia la cunoștință asta! Un produs a fost retras din supermarket-urile din toată țara. Cei care și-au făcut cumpărăturile de curând trebuie să-l restituie sau să-l arunce imediat.

Nouă alertă alimentară în România: produs retras din magazine

Un alt produs a fost retras de pe rafturile magazinelor de curând. Concret, este vorba despre un tip de înghețată BIO care se vindea în mai multe magazine din România. Inspectorii ANSVSA au descoperit că aceasta era contaminată cu oxid de etilenă.

Înghețata a fost retrasă de la vânzare după ce producătorul a sesizat neregulile și a contactat chiar el ANSVSA. Specialiștii au luat atitudine și au început returnarea produselor.

Românii care au cumpărat înghețata BIO de ciocolată carrefour sunt sfătuiți să nu o consume. Aceștia o pot restitui magazinului de unde au achiziționat-o sau o pot arunca.

Contravaloarea produselor va fi restituită în primul caz, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Amintim că în vara anului curent au fost retrase numeroase tipuri de înghețată din supermarket-urile din țară tot din cauza identificării oxidului de etilenă din compoziția acestora. 

Anunțul producătorului

De asemenea, în luna august a.c. două tipuri de răcoritoare au fost retrase din magazinele: Metro, Carrefour, Selgros și Penny din cauza oxidului de etilenă din compoziție. Substanța din compoziție era peste limitele permise utilizate.

Era vorba despre: Figo și Fruit&Friends. Produsele se pot returna la magazine până în data de 4 septembrie sau neapărat distruse. Nu este recomandat de către specialiști consumul lor.

  • „Acest fapt are impact asupra anumitor produse”

„Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care i-au fost livrate.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor, dar compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora.”

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, Mihai Ponea, declara că în multe loturi de înghețată ce au fost retrase se afla o cantitate prea mare de oxid de etilenă.

Dacă aceasta este într-o cantitate mică este în regulă, dar „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.