Alimente expirate la hoteluri de 5 stele din București. Cât de multă mizerie era, s-au dat amenzi uriașe

Alimente expirate la hoteluri de 5 stele din București. Cât de multă mizerie era, s-au dat amenzi uriașe
Alimente expirate la hoteluri de 5 stele din Bucuresti. Cat de multa mizerie era, s-au dat amenzi uriase

Situație incredibilă în hotelurile de cinci stele din Capitală. Inspectorii sanitari au găsit multe nereguli, urme de mizerie și obiecte expirate în locațiile luxoase. Despre ce este vorba și ce amenzi usturătoare au primit patronii.

Hotelurile de 5 stele din Capitală, pline de obiecte expirate și urme de murdărie

Deobicei, atunci când oamenii își caută un loc de cazare de top pentru a petrece una sau mai multe nopți optează pentru cele mai bune și recomandate hoteluri, iar românii care adoră luxul se îndreaptă către locațiile de 5 stele, fiind convinși că acolo vor găsi condiții extraordinare.

Ei bine, vineri, 1 octombrie, oficialii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov au verificat câteva dintre hotelurile de cea mai înaltă clasificare din București, atât în spaţiile de cazare, cât şi în cele de alimentaţie publică.

Surpriza a fost uriașă atunci când autoritățile au găsit câteva nereguli extrem de grave. Inspectorii au dat peste obiecte expirate, urme de murdărie, prezența unor fire de păr pe suprafețele de dormit și multe alte nereguli care au fost sancționate deîndată.

Patronii celor două hoteluri din București au fost amendați cu sume uriașe de 35.000 de lei. Mai mult de atât, la un hotel comisarii sanitari au dat avertisment patronilor şi au oprit temporar funcționarea localului până când deficiențele constate de către autorități vor fi remediate.

De asemenea, inspectorii sanitari au sistat definitiv comercializarea a peste 200 de kg de produse alimentare, în valoare de 4.700 de lei.

Lista de nereguli găsite în hotelurile de 5 stele din București

  • depozitarea alimentelor în frigidere, fără a respecta condiţiile de temperatură recomandate de producător (mai puţin de -18*C),
  • existenţa în depozit a unor produse alimentare fără a avea precizate elementele de identificare şi data limită de consum,
  • depozitarea unor produse expirate, constatarea unor modificări organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate în depozit (produse cu suprafaţă mâzguită, culoare modificată sau miros înţepător de produs alterat),
  • decongelarea alimentelor la temperatura mediului ambiant, folosirea unor rastele si ustensile de bucătărie, uzate, rupte, cu arsură în strat gros, depreciate,
  • igienizarea precară a spaţiilor de lucru, a aparatului de înfoliat şi a spaţiilor frigorifice,
  • lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire,
  • lipsa informării complete referitoare la alergeni si a faptului că produsul provine dintr-unul decongelat, utilizarea bureţilor de sârmă şi a coşurilor de gunoi fără capac, în bucătărie,
  • prezenţa insectelor,
  • folosirea unor agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată şi zone cu rugină,
  • chedere rupte și neigienizate,
  • sistem de ventilaţie neigienizate, cu depuneri grosiere,
  • folosirea etichetelor prăjiturilor expuse în vitrină, fără a avea traducere în limba română,
  • prezenţa de fire de păr şi pete pe aşternuturi, precum şi existenţa prafului pe noptiere şi în baie.