Produsul IKEA care a creat nemulțumire în rândul clienților. A fost creat cu ocazia împlinirii a 10 ani VIDEO

Produsul IKEA care a creat nemulțumire în rândul clienților. A fost creat cu ocazia împlinirii a 10 ani VIDEO
Produsul IKEA care a creat nemulțumire în rândul clienților

Ikea, producătorul suedez de mobilă, este celebru pentru chiftelele servite în restaurantele sale. Acum, fanii ai acestor preparate au ocazia de a se bucura de aroma lor și sub forma unor lumânări parfumate.

Produsul IKEA care a creat nemulțumire în rândul clienților

Astfel, Ikea va oferi lumânări cu miros de chiftele suedeze ca premiu al unei tombole organizate pentru membrii clubului de loialitate Ikea Family, pentru a marca aniversarea a zece ani a acestui program, a notat CNN.

„Pentru mulţi oameni, unul dintre primele lucruri care le vin în minte atunci când se gândesc la Ikea sunt delicioasele şi accesibilele chiftele suedeze”, a declarat Sho Matsuzaki, directorul creativ de la Ogilvy, agenţia de creaţie care a lucrat cu brandul suedez.

„Nu mai există niciun alt brand de mobilă care să fie apreciat la fel de mult şi pentru mâncarea sa, aşa că, pentru aniversarea de 10 ani ai IKEA Family, ne-am gândit să creăm ceva surprinzător, pe care membrii IKEA Family şi cei care îndrăgesc chiftelele suedeze să îl aprecieze. Şi, într-adevăr, lumânarea chiar miroase a chiftele Ikea!”, a ţinut acesta să completeze pentru The Post.

Ikea pune deci la bătaie nu mai puțin de 1.925 de astfel de lumânări, iar marele eveniment o să aibă loc pe data de 22 august.

Ikea a împărtășit rețeta sa de chiftele

De altfel, la începutul pandemiei de coronavirus, atunci când magazinele au fost închise, Ikea a împărtășit rețeta sa de chiftele, pentru ca clienții să le poată prepara și acasă.

De precizat este că clienții se pot delecta cu aceste preparate în restaurantele Ikea încă din anul 1985. Compania vinde anual peste un miliard de chiftele.

Amintim însă că în Cehia, în 2013, inspectorii alimentari au descoperit ADN de cal într-un lot de carne pentru chiftele, iar Ikea a retras rapid carnea respectivă din restaurantele ei, declarând că inspectorii lor nu au găsit aşa ceva în produsele lor. Scandalul a trecut rapid, iar chiftelele au revenit în farfuriile oamenilor.

În urmă cu doi ani, Ikea anunța că lucrează la un tip de chiftele pe bază de plante, „care arată precum carnea şi au gust de carne, dar sunt făcute din proteine alternative pe bază de carne”, și pe care plănuieşte să le vândă în toate restaurantele sale.

În ce privește ideea de a crea o lumânare cu un miros complet surprinzător nu e chiar una originală. Amintim că în anul 2019, KFC a scos pe piaţă tot o lumânare, care avea mirosul unuia dintre sosurile lor.

Ikea este o companie privată ce comercializează mobilier casnic. Ea a fost fondată în Suedia, însă este deținută de către o fundație olandeză, controlată de către familia Kamprad.

Inter IKEA Systems B.V. este proprietarul și francizorul mărcii comerciale Ikea, o companie suedeză cu birouri în Olanda, Suedia și Belgia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI