IKEA, despre noul magazin din Timişoara. Construcția va avea trei niveluri și va include panouri fotovoltaice

IKEA, despre noul magazin din Timişoara. Construcția va avea trei niveluri și va include panouri fotovoltaice
IKEA, despre noul magazin din Timişoara.

Noul centru comercial de la intrarea în Timișoara va avea trei niveluri, iar construcția va include sisteme ce captează energia geotermală și panouri fotovoltaice. Însă când va fi gata noul magazin IKEA?

IKEA a anunțat cât timp va dura construcția noului magazin de la intrarea în Timișoara

După ce au realizat sensul giratoriu de la intrarea în Timișoara, cei de la IKEA se vor ocupa de construcția centrului comercial. Dezvoltarea magazinului va dura în total 12 luni, cu variații în funcție de condițiile de teren.

„Ikea îşi continuă extinderea operaţiunilor în România şi va deschide cel de-al treilea magazin, situat în Dumbrăviţa, judeţul Timiş. În prezent, proiectul este în curs de dezvoltare, iar construcţia maga­zinului şi a infrastructurii necesare durează aproximativ 12 luni, cu un timp suplimentar alocat pentru desfăşurarea activităţilor de preconstrucţie. Intervalul de timp depinde de condiţiile meteorologice, de condiţiile de la sol, de autorizaţiile necesare din partea autorităţilor pentru nevoi specifice, dar şi de alte situaţii care pot apărea pe parcurs”, spun reprezentaţii Ikea pentru Profit.ro.

IKEA Timișoara construiește pe un teren care se află la intrarea în orașul de pe Bega. Cu toate acestea, aparține de comuna Dumbrăvița. Mai mult de atât, urmează să se mai construiască încă un sens giratoriu, mai mic, care va fi la ieșirea din parcarea noului centru comercial.

Transformările dintr-o comună din Timiș, după descinderea gigantului suedez de mobilă

Primul magazin IKEA din afara Bucureștiului urmează să fie ridicat pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăvița, mai exact la intrarea în Timișoara dinspre Arad. Horia Bugarin, noul primar al Dumbrăviței, și-a dat acordul asupra unor modificări cerute de IKEA la PUZ-ul aprobat în anul 2018.

„Am semnat Certificatul de Urbanism şi l-am emis. Acum, nu mai e niciun loc de întoarcere sau de răzgândire. Pentru a nu întârzia lucrările, au făcut o solicitare de a muta sensul giratoriu cu aceeaşi rază de giraţie strict pe parcela unde este proprietar 100 la sută IKEA. Iniţial, cum era prevăzut în Planul de situaţie, o parte din sensul giratoriu se suprapunea pe o altă parcelă, ceea ce ar fi presupus un acord şi din partea celuilalt proprietar”, a declarat Horia Bugarin, primarul Doumbrăviţei, o comună periurbană de lângă Timişoara.

Noul magazin IKEA va avea 250 de angajați, servind o întreagă regiune. Se preconizează ca magazinul să fie deschis la jumătatea anului 2022, astfel punând Dumbrăvița pe harta internațională.

“Cu siguranţă, tot ce înseamnă zona de vest a României, o parte din Ungaria şi Serbia, dar şi alte judeţe de la noi, vor veni să cumpere mobilă din magazinul de la Dumbrăviţa”, a completat primarul Horia Bugarin.