Dacă nici tu nu reușești să te odihnești bine pe timpul nopții sau te confrunți cu migrene pe parcursul zilei, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți spune totul despre produsul care te scapă de insomnii și dureri de cap. Nu costă mai mult de cinci lei, îl poți cumpăra chiar din piață. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să-l prepari pentru a da rezultate.
Stările de insomnie și durerile de cap sunt unele dintre cele mai des întâlnite condiții medicale care afectează generațiile actuale. Motivele variază, de la folosirea excesivă a dispozitivelor electronice la privarea de odihnă. Medicina tradițională chineză are o soluție aparte pentru tratarea acestor tipuri de afecțiuni.
Medicina tradițională chineză reprezintă un sistem complex de tratamente, majoritatea naturale, care este pusă în aplicare de mii de ani în China. Principiile sale se bazează pe ideea de echilibru și armonie între corp, minte, emoții și mediul în care trăiește persoana care trebuie tratată.
Știai că în medicina tradițională chineză, florile sunt folosite sub fdureriormă de tratament? Bineînțeles, nu toate, însă unele prezintă proprietăți speciale, care ajută inclusiv la insomnii și dureri de cap. Un astfel de exemplu este liliacul, utilizat încă de pe vremuri pentru a trata și durerile de gât, și tusea.
Cu ajutorul florilor de liliac, poți prepara acasă la tine, în bucătărie, siropuri care să te ajute să lupți cu stările de insomnie sau cu durerile de cap. Un buchet de liliac din piață nu costă mai mult de cinci lei. Merită să încerci să prepari florile sub formă de sirop datorită efectelor antiseptice și antiinflamatorii pe care le prezintă.
Există numeroase moduri de preparare a siropurilor pe bază de flori de liliac. Poți respecta exact pașii din cadrul rețetelor de dulceață de flori de liliac, oprindu-te la pasul în care obții siropul. Pur și simplu fierbe apă cu zahăr și, când amestecul dă în clocot, adaugă florile de liliac mărunțite. Amestecă produsele până când compoziția prinde textură ușor consistentă.
O altă metodă pe care o poți aplica presupune ca florile de liliac să fie lăsate la macerat mai multe zile cu apă, zahăr și sare de lămâie. După ce zahărul s-a topit integral, siropul poate fi consumat.
Florile de liliac sunt renumite pentru mirosul plăcut pe care îl răspândesc în jur. Pot să aibă efecte calmante și relaxante asupra sistemului nervos, după cum au arătat mai multe studii. Este și motivul pentru care sunt folosite în terapia aromaterapeutică, ele ajutând la reducerea stresului și a anxietății.