Obiceiurile la care trebuie să renunți pentru a scăpa de durerile de cap. Recomandările medicilor

Obiceiurile la care trebuie să renunți pentru a scăpa de durerile de cap. Recomandările medicilor
7 lucruri pe care le puteți face pentru a preveni o durere de cap sau migrenă

Stilul de viață al fiecăruia dintre noi contează. De fapt, are foarte mult de-a face cu prevenirea frecvenței și intensității migrenelor și a durerilor de cap. Fie că este vorba de cefalee, de o durere de cap de tensiune sau de o migrenă. De cele mai multe ori apelăm la deja binecunoscutele medicamente. Acestea ne ajută, dar recomandările medicilor vorbesc și de alte modalități de a scăpa dintr-o astfel de situație.

Cum să scapi de o durere de cap sau migrenă

Când te doare capul foarte tare, vrei doar să se oprească. Oricine a experimentat durerea de cap sau migrena știe cât de dificil este să lucrezi.

Cât de dificil este să conduci sau chiar să porți o conversație în timp ce te doare capul. Dar atunci când apare o durere de cap, puteți face mai mult decât să vă târâți în pat și să așteptați să dispară.

Există tratamente eficiente pentru durerile de cap disponibile și modalități de a găsi o ușurare rapidă. Dar, înainte de a ajunge la tratatamente, este important să știm care este cauza acestor dureri de cap și migrene, ca mai apoi să ne folosim de tratamentele recomandate de medici.

Așadar, hai să vedem care ar fi cauzele. Iată 7 lucruri pe care le puteți face pentru a preveni, sau cel puțin pentru a reduce frecvența migrenelor și/sau a durerilor de cap.

Stabiliți un program de somn

Somnul vă ajută să vă mențineți sistemul imunitar puternic, vă ferește de depresie și anxietate și promovează relaxarea profundă. Dar respectați un program de somn regulat.

Asta înseamnă să mergeți la culcare și să vă treziți la aceeași oră în fiecare zi. Obiceiurile proaste de somn, lipsa de somn sau prea mult somn pot declanșa de fapt o migrenă sau o durere de cap de tensiune.

Mâncați mese regulate și echilibrate

Bazându-vă dieta în principal pe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, și limitând alimentele care declanșează un atac, este o modalitate bună de a preveni migrenele și/sau durerile de cap.

De asemenea, nu săriți peste mese. Sărirea meselor vă face să vă fie foame, ceea ce poate declanșa o migrenă.

Evitați anumite alimente și scăpați de durere de cap sau migrenă

Probabil că știți deja care sunt acestea. Alcoolul, ciocolata, brânzeturile maturate și alte alimente pot declanșa o durere de cap de tensiune sau o migrenă.

Dar dacă știți că anumite alimente reprezintă o problemă pentru dumneavoastră, limitați frecvența cu care le consumați.

Nu fumați

Fumatul nu numai că vă face rău plămânilor, dar vă poate crește durerile de cap și alte simptome.

Reduceți stresul

Deoarece multe migrene și dureri de cap sunt declanșate de stres, știind cum să gestionați stresul – precum și cum să îl preveniți – puteți reduce semnificativ frecvența și severitatea migrenelor și a durerilor de cap.

Dar, uneori, nu este suficient să citiți o carte sau să faceți o baie. Trebuie să vă reduceți în mod conștient nivelul de stres.

De exemplu, este posibil să fie nevoie să faceți exerciții de respirație profundă și meditație pentru a vă gestiona eficient stresul.

Faceți exerciții fizice dese și nu veți mai avea nicio durere de cap sau migrenă

Exercițiile fizice pot ajuta la reducerea simptomelor de migrene și dureri de cap. Încorporați exerciții aerobice, de întărire și de flexibilitate în rutina dumneavoastră.

Aflați mai multe despre exercițiile fizice cu migrene și/sau dureri de cap în articolul nostru despre sfaturi de exerciții fizice pentru migrene și dureri de cap.

Practicați o postură bună

O postură proastă, de exemplu, aplecarea asupra unui calculator toată ziua, vă poate încorda mușchii capului, gâtului și umerilor, ducând la o migrenă sau o durere de cap. Verifică-te pe parcursul zilei și observă-ți postura.

Aveți umerii cocoșați? Coloana dumneavoastră vertebrală este dreaptă? Făcând unele ajustări ale posturii, vă poate ajuta să reduceți frecvența migrenelor și a durerilor de cap de tensiune.

Concluzie

A avea un stil de viață sănătos este cu siguranță una dintre cele mai eficiente modalități de a încerca să țineți migrenele și durerile de cap la distanță. Importantă este prevenția, indiferent de ce probleme de sănătate am avea.

Evitând lucrurile pe care știți că ar putea declanșa o migrenă sau o durere de cap și încorporând obiceiuri sănătoase, puteți contribui efectiv la reducerea numărului de migrene sau dureri de cap pe care le aveți.