Produsul de 5 lei care face minuni cu geamurile din casa ta. O să-l folosești mereu de acum înainte

Produsul de 5 lei care face minuni cu geamurile din casa ta. O să-l folosești mereu de acum înainte
Foloseste acest produs ieftin la curatenie

Toate gospodinele vor ca geamurile casei să fie mereu curate, fără urme de murdărie sau dungi. Ferestrele curate permit mai multă lumină în casă și dau o stare de bine. Dar poate fi dificil să găsești modalitatea corectă de curățare a lor, evitând zgârieturile inestetice. Iată câteva sfaturi despre cum să ștergi geamurile ca un profesionist, fără să cheltui mulți bani. Există un produs minune.

Truc prețios pentru geamuri curate

Spălatul și ștersul geamurilor sunt o mare bătaie de cap, plus că necesită timp. Parcă mai ieri le-ai curățat, iar acum sunt din nou murdare. Cum poți să-i vii de hac prafului așternut pe ferestrele tale? Din fericire, există o soluție ieftină pe care o poți prepara chiar tu. Iată de ce ingrediente ai nevoie. Acest truc face furori în China. Pe scurt, este vorba de apă, oțet și amoniac. Cum trebuie să procedezi.

Soluția ieftină pe care să o folosești mereu

La un litru de apă adaugă o lingură de esență de oțet (70 de grade) și o lingură de amoniac. Amestecă bine și șterge geamurile atât pe interior, cât și pe exterior cu ajutorul unei lavete din microfibră. Dacă ferestrele sunt foarte murdare, îndepărtează praful cu o cârpă obișnuită, înainte să aplici soluția cu amoniac. De asemenea, nu uita să ștergi ramele, cauciucul și canelurile acest amestec.

Metode eficiente pentru curățenie

Un alt truc care funcționează de minune pentru lustruirea geamurilor este o pereche veche de ciorapi sau dresuri de nailon. Le poți folosi ca lavete, deoarece nailonul este o fibră textilă poliamidică fină și fragilă, care înlătură excelent murdăria și nu lasă urme. O altă recomandare supremă este să folosești un aparat de curățare cu aburi. Metoda elimină mizeria aproape instantaneu. Aparatul e perfect pentru îndepărtarea murdăriei din colțuri, de pe rame, de sub cauciuc, de pe caneluri și de pe feronerie.

Ingrediente din bucătărie care fac minuni cu ferestrele tale

Ce mai poți utiliza? Un alt remediu este amidonul. Dizolvă o parte de amidon în zece părți de apă și șterge geamurile cu soluția obținută. Ferestrele tale vor fi curate, iar pe sticlă nu vor rămâne depuneri. Dacă nu ai oțet, poți folosi vodcă.

Indiferent cât de încăpățânate pot fi anumite materiale lipite pe geam, nu folosi niciodată lama pentru a le răzui. Acest lucru poate provoca zgârieturi. În plus, sticla se poate sparge. În schimb, utilizează un șervețel moale. O cârpă din microfibră este ideală, dar poate funcționa și un prosop de hârtie și curat. Freacă suprafața geamurilor din mai multe direcții, pentru a evita apariția dungilor. Dacă observi urme după ce ai curățat geamul, pur și simplu clătește cu apă curată.