Cea mai ieftină și sănătoasă soluție pentru geamuri. Cu ea le vei curăța impecabil

Cea mai ieftină și sănătoasă soluție pentru geamuri. Cu ea le vei curăța impecabil
Cea mai ieftina si sanatoasa solutie pentru geamuri. Cu ea le vei curata impecabil

Spălatul geamurilor poate reprezenta o adevărată corvoadă, în special după ce ferestrele s-au murdărit după ce a plouat zdravăn timp de câteva ore. Sticla este expusă prafului și mizeriiilor din aer, motiv pentru care gospodinele caută cele mai simple și eficiente soluții pentru a curăța ferestrele.

Cum cureți geamurile folosind o soluție preparată în casă

Atunci când suntem nevoiți să spălăm geamurile din casă, trebuie să fim atenți la soluțiile pe care le folosim pentru a îndepărta murdăria, praful și petele lăsate după ploaie.

Dacă nu vrei să apelezi la soluțiile din comerț, poți apela la câteva trucuri geniale și soluții preparate în casă, care te ajută să redai strălucirea sticlei ferestrelor.

În primul rând, apa și săpunul sunt ideale pentru a te ajuta să speli geamurile. Tot ce trebuie să faci este să torni 3 pahare de apă și o lingură de săpun lichid într-un bol, după care vei amesteca ușor cu degetele.

Ia un burete curat de vase și spală geamurile, pe ambele părți. Apoi, ia o lavetă curată și îndepărtează spuma, clătind geamul în câteva ape.

A doua metodă este să folosești apă, oțet și zeamă de lămâie pentru a limpezi sticla de la ferestre. Pentru ca totul să fie curățat impecabil și eficient, trebuie să amesteci o parte de oțet alb cu trei părți de apă fierbinte. Pentru a nu îndepărta eficient mirosul de oțet, adaugă și câteva picături de lămâie.

Scapă de pete cu oțet, apă și lămâie

A treia metodă este să prepari o altă soluție de casă, după ce amesteci 2 căni de apă, 3 linguri de oțet alb și o jumătate de linguriță de detergent lichid. Se ia produsul obținut și se pune într-un spray, pe care-l pulverizezi pe geamuri.

De asemenea, indicat ar fi să folosești hârtie de ziar, nu materiale textile, deoarece acestea lasă scame. Mai mult de atât, e important să eviți să utilizezi ziare noi, deoarece cerneala poate păta.

Hârtia de ziar este un truc miraculos, deoarece va lăsa un mic strat invizibil care va face ferestrele mai rezistente la murdărie în timp.

Un alt sfat important este să speli ferestrele în zilele înnorate, nu într-o zi senină. Motivul este destul de simplu. Dacă vei curăța geamurile într-o o zi foarte însorită, substanța pe care o folosești se poate usca prematur lăsând urme inestetice pe sticlă.