De ce chiuveta trebuie amplasată lângă fereastră, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce chiuveta trebuie amplasată lângă fereastră, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români
Chiuveta trebuie sa stea langa geam

Atunci când speli vasele, te-ai oprit vreodată să te gândești de ce chiuveta ta este poziționată lângă sau sub fereastră? Aceasta este instalată în mod tradițional la fereastră și există câteva motive pentru care poziția este ideală. Află din rândurile de mai jos de ce chiuveta din bucătărie este așezată lângă geam. Motivele sunt surprinzătoare.

De ce sunt plasate chiuvetele de bucătărie lângă geam

Să te gândești la renovări este partea ușoară. Acum, este timpul să îți pui ideile în practică. O zonă pentru care ai nevoie de ajutor este chiuveta din bucătărie. Trebuie să fie sub fereastră? Dacă asta te întrebi, ai noroc. Am analizat acest subiect și avem un răspuns pentru tine. Chiuvetele sunt poziționate de instalatori sub sau lângă ferestre cu un rost. Acest articol dezvăluie de ce obiectul din bucătărie se află lângă ferestre. Iată ce trebuie să știi.

Știai că plasarea chiuvetei lângă o fereastră contribuie la fericire? Un studiu din 2011 în Applied Science a constatat că cei care au petrecut mai mult timp lângă geamuri erau mai fericiți. Cercetătorii au descoperit că lumina care strălucea prin fereastră afectează starea de spirit, similar cu lumina soarelui. Explicația ar fi că stimulează producția de serotonină în creier și are un efect calmant asupra temperaturii corpului.

Explicații oferite de internauți

Din punct de vedere practic, motivele sunt destul de evidente.

„Planificam o renovare a bucătăriei și ne-am dat seama că putem muta cu ușurință chiuveta de lângă fereastră pentru a ne oferi mai mult spațiu. Atunci mi-am dat seama că nu am văzut niciodată o chiuvetă de bucătărie care să nu fie în fața unei ferestre”, este remarca făcută de o britanică pe internet.

Avantajele sunt numeroase

Femeia a întrebat pe Reddit dacă există vreun motiv special pentru care chiuveta este poziționată astfel. În scurt timp, secțiunea de comentarii a fost inundată de mesaje. Se pare că amplasarea chiuvetei lângă o fereastră are mai multe avantaje. De fiecare dată când spălăm vasele, crește umiditatea. Dacă aceasta se află lângă geam, trebuie doar să-l deschidem puțin pentru aerisire.

Dincolo de estetică și funcționalitate, chiuveta este așezată așa și din altă cauză: „Geamul este, evident, pe un perete exterior. În ceea ce privește instalațiile sanitare, folosirea unei conducte de evacuare cât mai scurte posibil este nu numai cea mai eficientă, ci și cea mai ieftină soluție. Un alt motiv este că pe acolo trece cea mai naturală lumină. În plus, farfuriile se usucă mai repede.”, a răspuns un expert în amenajare, scrie The Sun.