Produsul care a fost retras de urgență din magazinele Lidl. Decizia de ultimă oră, ce s-a întâmplat în Marea Britanie

Produsul care a fost retras de urgență din magazinele Lidl. Decizia de ultimă oră, ce s-a întâmplat în Marea Britanie
Produsul afectat are o dată limită de consum de 16 octombrie 2022

Retailerul german Lidl are mari probleme în Marea Britanie cu câteva produse scoase la vânzare. Lidl a rechemat produsele „Starovice Czech Lager” de 5,0% cu data limită de consum 16 octombrie 2022. Produsul conține dioxid de sulf care nu este menționat pe etichetă, se spune în comunicatul retailerului din Marea Britanie.

Lidl emite un avertisment către clienți

Lidl a retras de pe piață un tip de bere. La o inspecție a produselor s-a constatat că acestea conțin dioxid de sulf care nu este menționat pe etichetă. Produsul care a fost retras de pe rafturi este „Starovice Czech Lager ” de 5,0%, cu o dată limită de consum 16 octombrie 2022.

Recheamă produsele din cauza unei erori chimice periculoase

Niciun alt termen de valabilitate nu este afectat de această rechemare. Lidl îi sfătuiește pe toți cumpărătorii cu sensibilitate la dioxidul de sulf sau la sulfiți să nu consume această bere blondă specială. În schimb, ar trebui să o returneze la cel mai apropiat magazin pentru o rambursare completă.

Într-un anunț publicat pe site-ul său, supermarketul a spus: „Lidl GB recheamă Starovice Czech Lager 5.0%, 500ml cu data limită de consum 16.10.2022, din cauza dioxidului de sulf nedeclarat, care este un alergen”.

Produsul afectat are o dată limită de consum de 16 octombrie 2022

În comunicatul emis de retailer clienții sunt sfătuiți să nu consume produsele și să le returneze înapoi, în cel mai apropiat magazin Lidl.

„Dacă ați cumpărat produsul de mai sus și aveți o alergie sau intoleranță la dioxidul de sulf, vă sfătuim să nu îl beți. În schimb, returnați-l la un magazin Lidl GB pentru o rambursare integrală, cu sau fără chitanță.

Alte date limită de consum sau alte produse Starovice nu sunt afectate de această rechemare. Lidl GB dorește să își ceară scuze pentru orice inconvenient cauzat.”, se spune în comunicatul emis de Lidl GB, preluat de Mirror.

În același comunicat, retailerul și-a cerut scuze clienților pentru eventualele neplăceri cauzate. Magazinele pot retrage produse din mai multe motive, inclusiv etichetarea eronată pentru alergii, riscuri de intoxicații alimentare sau alte contaminări.

De asemenea, supermarketul a rechemat un anumit lot de unt nesărat. Lotul în cauză conținea „niveluri ridicate” de bacterii E. coli.

Recent, inclusiv competitorul Lidl, Tesco, și-a avertizat clienții să nu mănânce un lot de biscuiți, deoarece aceștia ar putea fi contaminați cu bucăți de metal.

Luna trecută, producătorul de ciocolată Ferrero a fost nevoit să retragă mii de produse Kinder după un focar de salmonella.

Între timp, Islanda a rechemat mii de prăjituri de pui congelate Greggs. Inspectorii de calitate au descoperit că unele pachete conțineau bucăți de plastic dur.