Se spune că oamenii mănâncă cu ochii. Ochii permit recunoașterea alimentelor familiare, dar și pe cele necunoscute încă. De multe ori, se ajunge la a cheltui mulți bani pe cumpărături inutile, însă sunt anumite tehnici pentru a evita asta. Spre exemplu, asigură-te că poți prepara tu acasă anumite mâncăruri în loc de a le cumpăra gata făcute de la supermarket. Iată care sunt produsele pe care riști să dai bani degeaba!
Pentru a economisi bani la cumpărături, sunt mai multe tehnici despre care specialiștii vorbesc. Spre exemplu, nu merge niciodată să cumperi mâncare când ți-e foame și fă mereu o listă de produse de cumpărat, de la care să nu faci rabat atunci când mergi la shopping. De asemenea, mai trebuie să știi că există și anumite produse pe care le poți avea și plătind mai puțin sau…deloc.
Decât să dai banii pe cele din magazine, le poți face acasă cu ingrediente pe care probabil le aveți deja în bucătărie. Sigur, asta implica puțin timp, dar costul ingredientelor reprezintă doar o fracțiune din ceea ce ai plăti la magazin pentru astfel de dressinguri, iar rezultatul va avea și un gust și mai bun.
Dacă hummus-ul este alegerea ta, o rețetă de bază necesită doar conserve de fasole garbanzo, ulei de măsline extravirgin, tahini și suc de lămâie. Ingredientele sunt în mare parte destul de ieftine. Dacă preferi guacamole, fă un piure simplu de avocado, suc de lămâie sau lime, sare și piper. O vinegretă simplă are doar ulei de măsline, sare, piper și oțet balsamic, practic toate ingredientele de bază dintr-o bucătărie. Dacă vrei să fie cremoasă, atunci adăugă iaurt grecesc sau maioneză.
Deși s-a documentat continuu faptul că apa îmbuteliată nu este neapărat ceva special, ea este încă achiziționată în cantități masive. Într-un articol publicat de The Guardian în 2021, se menționa faptul că „impactul apei îmbuteliate asupra resurselor naturale este de 3.500 de ori mai mare decât al apei de la robinet”. Sigur, sticlele de plastic sunt reciclabile, dar asta nu înseamnă că procesarea și ambalarea încă nu au un impact negativ asupra mediului și asupra tuturor locuitorilor acestuia.
Cu excepția cazului în care locuiești într-o zonă în care apa de la robinet nu este sigură de băut, cel mai economic lucru de făcut este să te familiarizezi cu apa de la robinet. Dacă gândul de a bea apă direct de la robinet nu te satisface deloc, ia în considerare investiția într-un sistem de filtrare. Amintește-ți că apa îmbuteliată este doar apă de la robinet cu o poveste frumoasă în spate, spune msn.com.
Ai citit vreodată ingredientele din cafeaua pe care o cumperi de la magazin? Pe lângă cafea, vei plăti și brandul și ambalajul drăguț. Fă o favoare portofelului tău și cumpără cafea boabe la vrac. Ia-ți o râșniță de cafea și pregătește-o zilnic, pentru a te bucura de cafea proaspătă mereu.
Brânza mărunțită nu este doar o bucată de brânză care a fost mărunțită și ambalată. Unele produse conțin câteva ingrediente suplimentare, cum ar fi celuloza, care acționează ca un dezumidificator și aspiră toată umezeala din acele fire delicate de brânză. Se numește agent antiaglomerant și, de asemenea, încetinește orice potențială creștere a mucegaiului.
Uneori, punga ta de brânză mărunțită va avea un amestec de ingrediente precum amidon de cartofi sau amidon de porumb, sulfat de calciu și natamicină (un alt inhibitor al mucegaiului). Cel mai bine, dacă vrei să ai brânză fărâmițată, scoate răzătoarea de brânză din dulap și folosește-o!