Produse congelate pe care să nu le cumperi niciodată. Cu cât depinzi mai mult de produsele congelate, cu atât vei regreta mai profund alegerile pe care le-ai făcut. Există mai multe motive pentru care ar trebui să renunți să cumperi mâncare congelată de la magazin. Desigur, este rapid de pregătit și uneori chiar și bună la gust. Însă în astfel de situații uităm un lucru important – alimentele congelate pot fi periculoase pentru organism și pentru sănătate.
Să te bucuri ocazional de un produs congelat, mai ales când ești în criză de timp, nu e un păcat foarte mare. Însă să devii dependent de carne, fructe, legume sau alte produse congelate nu este deloc o alegere înțeleaptă, spun nutriționiștii. Dincolo de faptul că nu sunt de sezon, astfel de produse prezintă o calitate nutrițională foarte scăzută.
Dacă obișnuiești să cumperi produse congelate, te poți confrunta cu probleme uriașe de sănătate. Poți să prezinți risc de diabet, de boli de inimă. Sunt alimente congelate care, de asemenea, îngrașă mult și, în cele din urmă, poți deveni obez.
Pentru a oferi prospețime produselor congelate, producătorii apelează la amidon. Acesta oferă mai mult gust și textură alimentelor. Însă amidonul se transformă în zahăr chiar înainte de a avea loc digestia. Orice majorare a nivelului de zahăr în organism, mai ales dacă are loc des, poate expune consumatorul la riscul de a dezvolta diabet.
Un celebru nutriționist, Manisha Chopra, a explicat că produsele alimentare congelate conțin grăsimi care cresc riscul bolilor de inimă. Grăsimile cresc colesterolul rău din organism (LDL) și îl scad pe cel bun (HDL). Aceste aspecte contribuie la dezvoltarea bolilor de inimă.
Recomandarea specialiștilor din domeniul sănătății este evitarea achiziționării și a consumului de produse congelate. Cel mai bine este să nu cumpărăm niciun fel de mâncare congelată.
Iată, însă, ce produse trebuie să eviți cu desăvârșire să le mănânci, dacă au fost achiziționate în formă congelată de la supermarket. Este vorba despre: orez, paste făinoase, batoane de paște, burgeri vegetali.
Trebuie ținut cont de un aspect crucial când vine vorba despre produsele congelate. Este „secretul” produselor congelate pe care nimeni nu ți-l spune. Cât ai voie să le ții la rece, de fapt? Legumele, de exemplu, pot fi păstrate la rece până la trei luni de zile. Fructele, până la patru luni de zile, la fel ca peștele. Carnea, în general, poate fi păstrată sub formă congelată până la cinci luni de zile.
Cumpărând, însă, astfel de produse de la supermarket, ne expunem unei diete cu o valoare nutritivă neglijabilă. Pe lângă acest lucru, ea poate conduce, așa cum am explicat, la probleme de sănătate grave, potrivit Health Shots.
Alimentele congelate sunt foarte bogate în grăsimi – extrem de bogate. Raportul dintre grăsimi și carbohidrați și proteine în aceste alimente este aproape dublu. Sunt încărcate de calorii. Prin urmare, dacă vrem să avem un stil de viață sănătos, este recomandat să renunțăm să cumpărăm produse congelate de la magazin.