Decizia care bagă groază în unii procurori: amenințarea cu salariul, activată

Decizia care bagă groază în unii procurori: amenințarea cu salariul, activată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj care vor să se alăture celorlalți colegi în lupta împotriva ordonanțelor lui Toader, ministrul Justiției, riscă să rămână fără salariu.

Mai exact, în ședința în care magistraţii din Dolj urmau să ia o decizie în privinţa suspendării activităţii, în semn de solidaritate cu colegii din ţară, Marin Rogoveanu, prim-procurorul de pe lângă Tribunalul Dolj i-a avertizat că vor rămâne fără salarii, dacă îndrăznesc să iasă în stradă.

Drept urmare, procurorii de pe lângă Tribunalul Dolj au decis că nu îşi vor suspenda activitatea. Astfel, propunerea care privea suspendarea activităţii procurorilor, cu excepţia cauzelor urgente, a fost respinsă cu majoritate de voturi.

„Pe data de 28 februarie, înainte de Adunarea Generală, am avut o şedinţă internă în care am vrut să stabilim cum să protestăm faţă de OUG 7. La această şedinţă nu am fost de la început, dar în momentul în care am ajuns am fost informată de colegii mei că prim-procurorul general Marin Rogoveanu ne-a anunţat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, nu putem protesta. Acum cei care vor să protesteze o fac pe propria răspundere”, a declarat Magda Bădescu, Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Așadar, în urma avertizărilor, procurorii craioveni de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au transmis, pe data de 1 martie, un comunicat de presă, în care arată că aceștia nu își vor suspenda activitatea.

„Întrucât în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora procurorilor nu li se vor plăti drepturile salariale în ipoteza suspendării activităţii, facem următoarele precizări: potrivit art. 181 din Legea nr. 62/2011, prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului. În conformitate cu art. 202 din acelaşi act normativ, procurorii nu pot declara grevă. De asemenea, potrivit art. 195 din Legea nr. 62/2011, pe durata participării la grevă, contractul individual de muncă sau raportul de serviciu este suspendat de drept. Totodată, potrivit art. 49 alin. 2 din Legea nr. 53/2003, suspendarea contractului colectiv de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii şi a plăţii drepturilor de natură salarială”, conform unui comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI