După câteva zile de tratative tensionate cu reprezentanții minerilor din Complexul Energetic Oltenia, greva lor s-a încheiat, iar beneficiile protestului au fost semnificative.
Ministrul Energiei a ajuns să se implice direct în tratativele cu protestatarii de la minele de cărbuni din Oltenia. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că s-a lăudat în momentul în care i-a convins pe aceștia să revină în activitate.
Dintr-un total de zece cariere destinate minatului de cărbuni, reprezentanții a șapte dintre ele au reînceput activitatea pe parcursul zilei de joi. Excepțiile au fost la Pinoasa, Peșteana și Roșiuța. În respectivele mine, angajții au fost cât se poate de dezamăgiți de reprezentații sindicali și au luat protestul în propriile mâini. După o nouă serie de discuții cu guvenanții, la ora 20:00, toate minele și-au reluat activitatea.
În mod previzibil, cea mai mare problemă a minerilor a ținut de beneficiile salariale. Ei nu au mai avut parte de o actualizare pe acest subiect deja de câțiva ani. Anton Anton s-a deplasat la Complexul Energetic Oltenia pentru a soluțiuna tensiunile dintre părți. Lista completă cu oferta de care s-au bucurat minerii poate fi văzută mai jos.
Până la momentul respectiv, majorările salariale au fost între 400 și 700 lei brut în domeniul mineritului de la noi. În același context, ministrul energiei a promis că se va strădui să elimine taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune.