Procesul câștigat de Petrică Mîțu Stoian după moartea lui. 300.000 de euro erau în joc

Procesul câștigat de Petrică Mîțu Stoian după moartea lui. 300.000 de euro erau în joc
Ce a hotarat instanta

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a lăsat în urmă un scandal de proporții pentru averea acestuia. De altfel, interpretul avea un proces nerezolvat în timpul vieții, iar miza era o sumă de 300.000 de euro. Acum, instanța a decis care parte avea dreptate. Mai exact, un producător muzical îi cerea artistului despăgubiri de 310.000 de euro pentru că acesta ar fi încălcat un contract în vigoare.

Scandal de proporții după moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Producătorul muzical l-a acuzat pe Petrică Mîțu Stoian că a încălcat un contract pentru care primise deja 25.000 de euro din partea unei case de producție din Craiova, așa că i se cerea despăgubiri în valoare de 310.000 de euro pentru folosirea unor piese pentru care își vânduse deja drepturile pe un alt material.

Administratorul casei de producție West Muzic din Craiova a spus în fața instanței că în 2007 a încheiat un contract de cesiune cu Petrică Mîțu Stoian, în care acesta îi ceda drepturile pentru 100 de melodii, adică cinci albume înregistrate de acesta.

Cine a câștigat procesul

Contractul avea o valabilitate de 10 ani, timp în care solistul nu mai avea voie să folosească piese decât în concerte, altfel trebuia să plătească 10.000 de euro pentru fiecare melodie folosită.

”În baza acestui contract de cesiune pârâtul Mîțu Petre a primit de la reclamant, în calitate de administrator al…, suma de 25.000 de euro, reprezentând remunerație pentru editarea unui număr de 100 de melodii cuprinse în cinci albume editate.

De asemenea, conform art. 3.2 în contractul de cesiune „pentru fiecare piesa editata de către titular (pârâtul Mîțu Petre), către terți fără acordul scris al Editorului, titularul va plăti Editorului o despăgubire de 10.000 de euro.

Menționează că toate clauzele contractuale trebuiau respectate până în anul 2017 inclusiv, având în vedere că perioada pentru care au fost cesionate drepturile de către pârâtul Mîțu Petre era de 10 ani, conform art. 3.1 din contractul de cesiune nr. 40/05.06.2007”, se arată în dosar.

Acum, Petrică Mîțu Stoian a câștigat, după moarte, procesul cu producătorul muzical. Totul a durat timp de 9 ani și procesul s-a încheiat după moartea artistului, care a și câștigat în fața instanței, deși decizia nu este definitivă.