Probleme pentru mulți dintre copii din cauza pandemiei. Ce au descoperit cercetătorii

Probleme pentru mulți dintre copii din cauza pandemiei. Ce au descoperit cercetătorii
Ce probleme au copiii din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus are efecte dăunătoare asupra copiilor. Aceștia se confruntă cu foarte multe probleme după ce au fost nevoiți să țină pasul cu anumite schimbări, iar specialiștii au făcut un anunț ce o să îi sperie pe majoritatea părinților.

Probleme pentru copii. Ce schimbări a adus pandemia de coronavirus

Mulți oameni s-au văzut obligați să își schimbe stilul de viață în timp ce pandemia a făcut ravagii în toată lumea. Companii uriașe au avut de suferit, unele persoane au rămas fără loc de muncă, iar copiii au trecut la un învățământ cu predare online timp de multe luni.

De asemenea, lunile în care oamenii au stat în casă și nu au luat contact cu lumea exterioară foarte mult a dus la sedentarism. Până și persoanele care făceau multă mișcare înainte au renunțat la sportul ce le făcea mare plăcere pentru că el nu putea să fie practicat la vremea respectivă.

În același timp, copiii au rămas acasă și și-au continuat studiul online alături de cadrele didactice. Diferitele obiceiuri și hobby-uri au fost afectate într-un mod grav, așa că mulți micuți se confruntă cu probleme în urma schimbărilor din ultima perioadă.

Anunțul trist făcut de specialiști. Ce ar trebui să știe toți părinții

Un anunț făcut de experți o să îi facă pe părinți să se gândească la ce se întâmplă cu micuții lor. Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite ale Americii a lansat un nou studiu prin care a fost demonstrat că obezitatea la copii a atins niveluri alarmante în timpul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, unul din șase copii din SUA este afectat de obezitate. Chiar dacă mai multe date au arătat că visurul Covid-19 nu este așa de periculos pentru cei aflați la o vârstă fragedă așa cum este pentru adulți, micuții se confruntă cu alte probleme de sănătate.

Copiii au fost afectați în momentul în care au fost nevoiți să își schimbe obiceiurile, iar, ținând cont că au petrecut mai mult timp acasă, fără a învăța la școală cu prezență fizică sau a face mișcare, mulți s-au refugiat în mâncare pe fondul stresului.

Ce schimbări ar trebui să existe, de fapt

Specialiștii au demonstrat că, în timpul pandemiei, media de a lua în greutate pentru micuți a fost de 12 kilograme, în timp ce înainte era de aproximativ 6,5 kilograme. Experții au tras un semnal de alarmă cu privire la problemele de sănătate pe care pot să le aibă copiii din cauza obezității.

De asemenea, obiceiurile nesănătoase pot genera obezitatea infantilă, așa că cei ce au participat la acest studiu au recomandat anumite schimbări în stilul de viață. Părinții ar trebui să se asigure că micuții mănâncă sănătos și fac mișcare, renunțând la lucrurile ce le pot face probleme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI