Pandemia a schimbat modul în care se desfășoară lecțiile copiilor. În timp ce ne îndreptăm spre deschiderea oficială a unităților de învățământ, se pare că părinții nici nu mai vor să audă de școala online, preferând ca micuții lor să se afle în bănci.
Părerile sunt extrem de împărțite între părinți. În timp ce unii sunt îngrijorați pentru copiii lor, alții speră că aceștia să meargă mai departe cu lecțiile din școală, fără a mai aborda studiul online. Un nou studiu arată că există puține persoane ce iau în calcul această variantă.
Mai exact, 76% dintre angajații ce au participat la un sondaj BestJobs au spus că sunt adepții cursurilor cu prezență fizică, în timp de doar 8% ar prefera cursuri online pentru copii dacă ar exista această posibilitate, din motive de siguranță. Între timp, restul consideră că un sistem mixt este o alegere bună.
Mai mult, 41% dintre persoane se tem de faptul că educația copiilor poate să aibă de suferit din cauza lipsei de interacțiune directă dintre cadrele didactice și micuți atunci când vine vorba despre școala online. În același timp, 36% dintre părinți se tem că școlile nu au luat măsurile de igienă potrivite.
Măsurile de distanțare și igienă sunt importante pentru părinți, așa că 58% cred că măsurile sanitare ar trebui să fie luate înainte de începerea noului an școlar, iar 51% spun că sunt necesare investiții pentru modernizarea spațiilor.
De asemenea, 46% dintre părinți își doresc un program de uniformizare a nivelului elevilor după ce au învățat online. Nu mulți cunosc condițiile în care o să învețe copiii în acest an, 66% dintre angajați explicând că așteaptă ca școala să înceapă pentru a avea toate informațiile necesare.
La sondaj au participat 1.044 utilizatori de internet din țară, răspunsurile fiind date în perioada 23 august – 6 septembrie. Când vine vorba despre rechizite, 66% dintre părinți au recunoscut că au făcut cumpărăturile necesare, în timp ce 20% așteaptă să afle totul despre achiziții de la personalul didactic.
Mulți se tem că parcursul copiilor în școală o să aibă un impact uriaș asupra carierei. Spre exemplu, 58% au spus că trebuie să dedice mai mult timp pentru a-i ajuta pe micuți la teme, ținând cont că aceștia au învățat online anul trecut, astfel că nu o să aibă mai mult timp pentru domeniul profesional.
Ba chiar, 28% au dezvăluit că o să fie nevoiți să lucreze de acasă pentru a se asigura că micuții au parte de tot ajutorul pentru studiu, în timp ce 19% sunt nevoiți să angajeze o bonă sau să le ceară ajutorul rudelor pentru că nu pot să rezolve problemele de la locul de muncă online.