31 aug. 2021 | 15:03

Anul școlar 2021/2022. Excepția care se aplică elevilor din clasele primare, ce trebuie să afle

News
Anul școlar 2021/2022. Excepția care se aplică elevilor din clasele primare, ce trebuie să afle
Ioana Mihăilă anunță excepțiile de la obligativitatea măștilor

Pe 13 septembrie se dă startul unui nou an școlar, în condiții de pandemie. În declarațiile recente, Sorin Cîmpeanu a exclus predarea în sistemul online. Cu alte cuvinte elevii vor fi prezenți doar fizic la ore. În același timp, în acord cu Ministerul Sănătății, s-au mai adus anumite modificări. Mare parte dintre acestea sunt cu privire la obligativitatea și tipul măștilor de protecție pe care le vor putea folosi elevii în acest an. Ministrul Ioana Mihăilă a făcut astăzi precizările de rigoare.

Pe 13 septembrie se aude primul clopoțel din anul școlar 2021/2022

În mai puțin de trei săptămâni elevii din toate ciclurile școlare vor reveni în bănci. Orele de curs se vor preda sub auspiciul reglementărilor și restricțiilor impuse de actuala situație, anunța Sorin Cîmpeanu. În același timp, ministrul anunța că peste 60% din angajații din sistem sunt deja vaccinați, urmând ca și restul angajaților să primească dozele de vaccin. „Peste 60% din angajații din școli sunt vaccinați. În ceea ce privește cadrele didactice, 185.000 din 300.000 sunt vaccinate.”, declara Sorin Cîmpeanu.

În același timp, cel puțin pentru prima zi de școală, Sorin Cîmpeanu anunța obligativitatea purtării măștilor de protecție atât în interiorul instituțiilor de învățământ, cât și în afara acestora. În rest, elevii vor purta măstile doar în interiorul școlilor. O altă problemă pe marginea căreia s-a tras un semnal de alarmă este reticența părinților de a-și vaccina copii.

”Sunt vaccinați 4% din elevii cu vârste între 12 și 15 ani, adică 30.000 de elevi. Sunt vaccinați 20% din copiii între 16 și 19 ani, adică 145.000 de copii. Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor. În fiecare școală vom avea o persoană care se va ocupa cu protecția sanitară. Profesorii desemnați din fiecare școală vor ține legătura cu DSP.

Le vom trimite părinților un formular la care să răspundă dacă copilul este vaccinat sau nu, iar în cazul în care copilul nu este vaccinat, dacă își dă acordul pentru vaccinare. Din 13 septembrie, părinții for primi aceste formulare. Eu rămân un susținător al vaccinării, dar vaccinarea este voluntară. Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ioana Mihăilă anunță excepțiile de la obligativitatea măștilor

Deși, în principiu, toți elevii vor fi obligați să poarte măștile de protecție, Ministerul Sănătății anunță astăzi câteva excepții de la această obligativitate. În același timp, Ioana Mihăilă a mai anunțat că la nivelul ciclului primar vor putea fi folosite măștile de protecție din material textil dar și cele de tip medicinale.

„Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și medicinale. Dar vom recomanda puternic, cu titlu de obligativitate, măști medicinale la clasele gimnaziale si liceale”, a declarat Ioana Mihăilă.

Cât despre excepțiile aprobate, ministrul a anunțat că în sălile de sport masca nu va fi obligatorie, dar numai în anumite condiții. Pe de altă parte, la fel ca în cazul ministrului Cîmpeanu, și Ioana Mihăilă a revenit asupra problemei reticenței părinților de a-și vaccina copii, reiterând ideea că este cea mai bună soluție preventivă în situația dată.

„Până la incidența de doi la mie, fără mască în sălile de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitatile sportive să fie efectuate în spații deschise.

(…) Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi. Ca să fie o chestiune transparentă şi ca şcolile să promoveze mai mult vaccinarea în rândurile profesorilor”, a mai explicat Ioana Mihăilă.

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cancan.ro
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor All Stars. Războinica a crezut că e o glumă!
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei
Capital.ro
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
EVZ.ro
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Trebuie neaparăt să stii asta daca ești client BCR. Banca aduce o serie de modificări pentru toți cei care dețin conturi
Redactia.ro
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ARMATĂ OBLIGATORIE în România! Din 2026, în DOI ANI, intră în VIGOARE
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro