07 iul. 2019 | 14:57

Tranzacții dublate pe Revolut: clienți ING, vizați. Ce să verifici în cont

Știri generale
Tranzacții dublate pe Revolut: clienți ING, vizați. Ce să verifici în cont

Pentru a doua oară, în aproape o lună, tranzacțiile din Revolut au fost dublate. De data asta e vorba de încărcarea contului prin bănci ca ING sau BRD. Afectate sunt cardurile Visa.

Ca să alimentezi un cont Revolut, faci top-up, așa cum e cunoscut mecanismul pentru utilizatori. În cazul cardurilor Visa folosite în platforma Revolut, tranzacțiile de top-up au fost dublate. Clienți ING Bank și BRD ar fi printre cei mai afectați. ING a comunicat pe Facebook problema, asemenea și Revolut.

Ce spune ING despre problemele cu dublarea tranzacțiilor din Revolut

„Revolut a trimis către ING spre procesare plățile realizate prin intermediul Revolut de două ori. Suntem în contact direct cu echipa Revolut pentru reglarea tranzacțiilor pentru clienții ING afectați și vom reveni cu detalii”, a transmis banca.

Ce spune compania fintech despre tranzacțiile dublate

„[…] lucrăm contra-cronometru pentru a ne asigura că banii vor fi virați cât mai repede înapoi în conturile afectate”, a transmis Revolut.

Situația de acum e similară celei de la început de iunie. Atunci, tot la top-up au fost probleme. Astfel, în conturile bancare, suma a fost mai mare decât ce-a ajuns în cont. Problema a afectat utilizatori care și-au încărcat conturile pe 3 iunie. Pe 6 iunie, tranzacțiile ar fi fost derulate din nou, retrăgând din nou bani. Atunci, promisiunea a fost că în 24 de ore banii vor reveni în conturi.

La momentul din iunie, cu clienți de la BRD, Raiffeisen, First Bank și ING, băncile au spus n că vina aparține Revolut. Compania fintech s-a apărat atunci și-a zis că a fost vina unuia dintre parteneri.

În cazul unei tranzacții online, fie că vorbim de cumpărături online, fie că e vorba de un mecanism de top-up, pașii sunt aceiași. Pornești tranzacția, unde oferi informațiile tale bancare, apoi acestea sunt criptate înainte să fie trimise spre bancă. Banca transmite informațiile către emitentul de card – Mastercard sau Visa, în cazul europenilor – și sunt verificate informațiile tranzacției cu banca. Dacă totul e în regulă, tranzacția e efectuată.

Totul se întâmplă criptat și anonimizat între aceste părți care fac parte din tranzacția online. Când vine vorba de dublarea tranzacțiilor acum, ING Bank, BRD și alte bănci afectate încă n-au comunicat oficial că ar fi vina companiei fintech. Doar că banca a primit informația că trebuie să transfere bani și, pentru că totul era în regulă, i-a transferat. Mai departe, cel mai probabil, Revolut va trebui să explice de ce tot se lovește de problema dublării tranzacțiilor.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro