Tot mai mulți oameni apelează la mâncarea congelată, când vine vorba despre pregătirea mesei. Însă această mâncare pare a avea și unele capcane de care trebuie să ții cont.
Deși este mult mai ușor de preparat, mâncarea congelată este mult mai bogată în calorii și nici nu oferă toți nutrienții necesari organismului. În plus, aceste mâncăruri sunt pline de sare și se ște că consumul excesiv de sare poate duce la creșterea tensiunii artreiale, dar și la alte afecțiuni.
De asemenea, aproape toate mâncărurile congelate au în compoziție acel monoglutamat de sodiu. Aceasta estea sarea de sodiu a acidului glutamic, o substanță care, odată adăugată în alimente, te face să mănânci mai mult, mai cu poftă și la intervale mai scurte de timp. Ea ”dă gust” mâncărurilor sărace în nutrienți și care nu sunt atât de gustoase.
Mai mult decât atât, alimentele congelate au și o cantitate mai mare de grăsimi, fapt care crește numărul de calorii ingerate. Este, deci, important să citești cu atenție eticheta atunci când vrei să recurgi la alimentele congelate.
Însă o variantă sănătoasă ar fi să prepari chiar tu mâncarea, după care să o congelezi, dacă vrei să ai mâncare pe termen lung. Astfel, se pot congela foarte bine și pot fi consumate chiar și după o lună de zile mâncăruri ca:
De asemenea, trebuie să știți că la capitolul alimente congelate, puteți opta să cumpărați legume și fructe congelate. Ele sunt chiar mai sănătoase decât cele proaspete. Sau poți să bagi chiar tu la congelator anumite fructe și legume proaspete, și să le consumi atunci când dorești. Acestea pot fi:
Dar trebuie să știi că există și alimente care nu se pot congela. Acestea sunt: