Prințul Charles a primit milioane de euro de la un șeic. Este supranumit ‘omul care a cumpărat Londra’

Prințul Charles a primit milioane de euro de la un șeic. Este supranumit ‘omul care a cumpărat Londra’
Prințul Charles a primit milioane de euro de la un șeic

Prințul Charles a primit milioane de euro de la un șeic, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume și supranumit „omul care a cumpărat Londra. Banii i-au fost înmânați prințului Charles într-o valiză la o anumită ocazie, apoi într-un geamantan, la o altă ocazie, dar și în saci de transport Fortnum & Mason, magazinul de lux ce deţine un mandat regal pentru a aproviziona casa prinţului Charles.

Prințul Charles a primit milioane de euro de la un șeic

Conform The Guardian, Prințul Charles ar fi primit un total de 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului. Se prespune că predările banilor ar fi avut loc în timpul unor întâlniri între cei doi bărbaţi, chiar și o întâlnire privată între patru ochi la locuinţa regală Clarence House, în anul 2015.

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al Clarence House a afirmat că banii daţi în timpul întâlnirii din 2015 au fost „trecuţi imediat la una dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, fiind urmate toate procesele corecte„, mai precizează sursa.

Valiza care însă conţinea banii a fost preluată de doi consilieri ai lui Charles, care ar fi numărat manual banii. Consilierii ar fi cerut Coutts, banca privată care acţionează pentru familia regală, să colecteze banii.

Fiecare plată a fost depusă în conturile fondului caritabil al Prinţului de Wales (PWCF) și nu există nicio sugestie că plăţile au fost ilegale, a a precizat și Sunday Times.

Șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume

Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, supranumit și  „omul care a cumpărat Londra”, asta după ce şi-a folosit averea şi influenţa asupra fondului Qatari Wealth, ca să facă investiţii uriaşe în Londra.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani este şi proprietarul unuia dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Paris Saint-Germain. Discuţiile în ce privește banii cash au venit într-un moment jenant pentru prinţul Charles.

Recent, Clarence House a respins o serie de acuzaţii în ce privește o practică prin care organizaţia caritabilă a prinţului accepta „bani contra acces” în structurile sale. Poliţia Metropolitană şi Comisia de Caritate au investigat practicile de strângere de fonduri, chiar și vânzarea de onoruri. S-a spus că cel mai apropiat confident al lui Charles, pe nume Michael Fawcett, a obţinut o distincţie pentru un miliardar saudit.