Prinţul Charles a venit azi în România. Cu cine se va întâlni toată ziua FOTO

Prinţul Charles a venit azi în România. Cu cine se va întâlni toată ziua FOTO
Prințul Charles și Klaus Iohannis s-au întâlnit miercuri la București

Moștenitorul coroanei britanice vine astăzi în România. Acesta va fi primit la Palatul Elisabeta de MS Margareta. Prințul Charles urmează să fie întâmpinat de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Primirea sa este programată la orele 14:45. Ce va face acesta după ce se va întâlni cu șeful statului? Acesta dorește să vadă răspunsul autorităților române la evenimentele recente. Alteța Sa va fi atent privită de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Cu cine urmează să se mai întâlnească?

Update 22:00: În cursul acestei seri, Prințul Charles, însoţit de Custodele Coroanei, Margareta, a mers la Rmoexpo, zona unde se află unul din cele mai mari centre pentru refugiații ucraineni. În cadrul vizitei, Secretarul de Stat, raed Arafat, i-a explicat aestuia modul în care statul român a gestionat situația ucrainenilor, la nivel național, prin intermediul unei hărți.

Vizita a fost scurtă, dar cred că a plecat dânsul cu o idee foarte bună despre modul în care România a reacţionat per total, România şi sprijinul organizaţiilor internaţionale.

Ce a văzut este cum am lucrat la nivel de cetăţean, la nivel de organizaţii non-guvernamentale, la nivel de autorităţi locale, a spus Raed Arafat, după plecarea Prinţului Charles.

Update 16:32 Klaus Iohannis a discutat cu fiul Reginei proiecte de educație privind schimbările climatice.

Update 15:50 Prințul Charles a ajuns în România și a fost primit de șeful statului la Palatul Cotroceni.

Prințul Charles, vizită oficială în România: cu cine se întâlnește azi?

Prințul Charles al Marii Britanii vine astăzi în vizită în România. Acesta urmează să se întâlnească cu președintele țării la Palatul Cotroceni și cu Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta.

Mai exact, moștenitorul coroanei va fi primit de șeful statului la orele 14:45, ulterior Custodele Coroanei și Alteța sa Regală Principele Consort îl vor primi la Palatul Elisabeta.

Tot în cursul zilei de azi, Prințul va vizita centrul de refugiați ucraineni organizat la Romexpo. Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 și 2018.

Amintim că încă din anul 1998 încoace el este prezent aproape în fiecare an în România, iar în Marea Britanie Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Proprietăți în România

Fiul Reginei deține două proprietăți în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).

Casa Viscri este chiar sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, acolo unde este deschis un Centru de Pregătire de care beneficiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Detalii despre tron

Prințul Charles a rostit pentru prima oară discursul tronului când avea 73 de ani. Este vorba despre discursul anual redactat de guvernul britanic și citit de suveran în fața Parlamentului.

Regina este slăbită de problemele de sănătate și a fost nevoită în cele din urmă să cedeze scaunul fiului său cel mare pentru prima dată de la încoronarea sa, deși fiul cel mare nu ar fi preferatul său.

,,Acesta este un moment de cotitură, este un semn că regina îmbătrânește și nu-și mai poate îndeplini toate obligațiile”, spune jurnalistul Michel Faure, autorul unei biografii a prințului de Wales*.

,,Charles este acolo pentru a o înlocui, dar acest lucru are loc într-un fel de continuitate treptată, care nu a fost niciodată tratată ca o regență.”

,,Se pare că fiul preferat al reginei Elisabeta este prințul Andrew (născut în 1960), iar, pentru Charles, mama sa a fost întotdeauna destul de distantă, ocupată în întregime cu îndatoririle sale de suverană”, scriau jurnaliștii străini.