Prințesa Lia, evacuată din casă. Ce se întâmplă cu fiul său

Prințesa Lia, evacuată din casă. Ce se întâmplă cu fiul său
Prințesa Lia a fost evacuată!

Probleme uriașe pentru Prințesa Lia! Aceasta a fost evacuată din vila în care locuiește alături de cei dragi de ani de zile. Ce se întâmplă în timpul acesta cu fiul ei? Detalii despre situația în care se află.

Prințesa Lia a fost evacuată

Prințesa Lia a fost evacuată, iar ea și fiul său sunt nevoiți să părăsească vila în care locuiesc de ani de zile. Totul se petrece după ce clădirea pe care au ocupat-o până acum a fost vândută de bancă după ce soții nu au mai plătit ratele. Cei doi locuiesc acum la un hotel la moment.

Prințesa a cerut să plece o lună în străinătate, deplasarea având loc în lipsa acordului tatălui. Amintim că Prințul Paul este condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare după acuzațiile din dosarul Ferma Băneasa. De asemenea, bărbatul a fost dat în urmărire internațională.

Lucrurile devin cu atât mai tensionate din cauza situației în care se află soțul prințesei. Instanța supremă a respins definitiv în luna februarie a anului curent contestațiile în anulare formulate de o parte din cei condamnați în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale. Cei implicați sunt: Remus Truică, Dan Andronic, Paul de România și isralienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein.

Detalii din dosar: pedepse și decizia ÎCCJ

În data de 17 decembrie 2021, Înalta Curte a dat verdictul final în dosarul Fermei regale de la Băneasa.

Context: Numiții au fost trimiși în judecată de DNA în dosarul precizat în data de 18 mai 2016 cu acuzații de grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită.

Prințul mai este acuzat aparte și de cumpărare de influență și spălare de bani – ambele în formă continuată. Infracțiunile menționate anterior au fost comise în perioada cuprinsă între 2006 – 2013 în diferite moduri de participare.

  • Pedepse pronunțate ÎCCJ:

Remus Truică – 7 ani de închisoare
Paul Philippe al României – 3 ani și 4 luni de închisosare
Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) – 5 ani de închisoare
Dan Andronic – 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.
Robert Mihăiță Roșu (avocat) – 5 ani de închisoare
Omul de afaceri isrealien Tal Silberstein – 5 ani de închisoare
Omul de afaceri isrealien Benyamin Steinmetz – 5 ani de închisoare
Apostol Muşat (fost primar al comunei Snagov) – 4 ani de închisoare cu executare
Marius Andrei Marcovici – 3 ani de închisoare cu suspendare
Lucian Claudiu Mateescu – 3 ani de închisoare cu suspendare
Gheorghiță Dragomira – 4 ani de închisoare cu suspendare
Corina Teodora Dicu – 4 ani de închisoare cu suspendare
Ioan Stoian – 4 ani de închisoare cu suspendare
Niculae Dima – 4 ani de închisoare cu executare
Nicolae Jecu (fost prefect de Ilfov) – 4 ani de închisoare cu executare
Caterina Popa – 4 ani de închisoare cu executare
Gheorghe Olteanu – 4 ani de închisoare cu executare
Valentin Delcea – 4 ani de închisoare cu executare

„Constată prematur formulate contestaţiile în anulare declarate de contestatorii Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Catalin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina-Teodora, Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Roşu Robert-Mihaita, S.C. RECIPLIA S.R.L., Jecu Nicolae, Popa Caterina, Gheorghita Dragomira, Paul Philippe al României şi SC MERCURE COMMERCE INTERNATIONAL SRLT în cauza de formează obiectul dosarului nr. 345/64/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală”
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție