Prințesa Diana, îngropată într-un sicriu de plumb. Regina Elisabeta a ales această cale de frică

Prințesa Diana, îngropată într-un sicriu de plumb. Regina Elisabeta a ales această cale de frică
Printesa Diana, ingropata intr-un sicriu de plumb

În 1997, prințesa Diana a murit într-un accident cumplit de mașină, atunci când șoferul limuzinei în care se aflau ea și iubitul ei din acea vreme, miliardarul Dodi Al Fayed, a pierdut controlul la volan, în timp ce erau urmăriți de paparazzi. La mai bine de 22 de ani de la moartea lui Lady Di, noi detalii ies la iveală despre felul în care a fost înmormântată mama prinților William și Harry. Regina Elisabeta a ales această cale de frică. 

Prințesa Diana, îngropată într-un sicriu de plumb

Potrivit informațiilor care au ieșit, de curând, la lumină, prințesa Diana a fost îngropată într-un sicriu de plumb, iar motivul este unul incredibil. Funeraliile regretatei „prințese a inimilor” au fost urmărite de un miliard și jumătate de oameni din toate colțurile mapamondului. Fosta soție a prințului Charles a fost condusă pe ultimul drum de către familia regală, apropiați și admiratori.

Secretul care a fost dezvăluit abia acum este că prințesa Diana a fost înhumată într-un sicriu masiv de plumb, care cântărea 250 de kilograme. Care a fost motivul? Tradiția britanică spune că doar fețele regale sunt înmormântate în sicrie de plumb. Chiar dacă, la momentul dispariției sale, Diana nu mai era căsătorită cu prințul Charles, regina Elisabeta a decis ca trupul neînsuflețit al lui Lady Di să primească aceleași onoruri, de teamă ca englezii să nu se răzvrătească împotriva monarhiei, acuzând coroana că nu respectă memoria cele mai iubite prințese din lume.

Potrivit medicilor legiști, sicriul de plumb păstrează trupul neînsuflețit al regretatului intact timp de un an de zile, amânând astfel procesul de descompunere. Având în vedere faptul că circumstanțele privind decesul prințesei Diana au fost declarate suspecte, autoritățile au fost de acord cu acest procedeu, în cazul în care ar fi avut nevoie de o probă pentru investigații ulterioare.

Prințul consort Philip, înmormântat într-un sicriu de lână

Vestea conform căreia cei din familia regală britanică îl vor îngropa pe regretatul prinț Philip într-un sicriu de lână face înconjurul planetei. Cu toate acestea, motivul este cât se poate de simplu. Soțul reginei Elisabeta a fost unul dintre pionierii campaniilor ecologice menite să salveze planeta.

Susținător îndârzit al sustenabilității, prințul Philip va fi înhumat într-un sicriu confecționat din lână, material prietenos cu mediul înconjurător.

Ceremonia va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor, iar prințul Harry a confirmat că va fi prezent și el să-și conducă bunicul pe ultimul drum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI