Află, din rândurile de mai jos, prin ce să dai peștele înainte de a-l prăji pentru a ieși crocant. De acum, vei uita definitiv de mălai. Făcut după rețeta pe care ți-o propunem acum, va avea o crustă de invidiat și va fi, fără doar și poate, preparatul vedetă al mesei.
O mâncare clasică, gustoasă și ușor de făcut, dar un pic diferită de cea cu care suntem obișnuiți. Dacă îți dorești să își încânți familia și musafirii cu un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, merită să încerci această rețetă de pește prăjit.
În general, un ingredient nelipsit, în acest caz, este mălaiul. Varianta pe care ți-o propunem nu are nevoie de el pentru a obține o curstă crocantă, ca la carte.
Pentru a te bucura de acest deliciu culinar, vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Trucuri pentru cel mai bun pește prăjit. Nu se va mai lipi de tigaie și va ieși cu o crustă crocantă și aurie
Modul de preparare este foarte simplu, cei fără prea multă experiență în bucătărie nu au cum să dea greș.
Se începe prin tăierea fileului de pește în bucăți egale, mai mici, în funcție de preferințe. Carnea se condimentează apoi cu sare, piper și un special pentru pește și se lasă la marinat în jur de o jumătate de oră.
Separat, se ia un bol suficient de mare în care se bat cele două ouă cu puțină sare. În timp de amestecăm, turnăm cei 200 de mililitri de lapte, și începem să încorporăm făina, treptat. Continuăm să amestecăm, până obținem o compoziție omogenă.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc. După ce se încinge uleiul, luăm câte o bucată de pește, o trecem prin compoziția pe bază de ou și făină de câteva ori și o punem la prăjit. Carnea se lasă câte cinci, chiar șapte minute, pe fiecare parte.
La final, bucățile de pește se scot din vas și se transferă pe un platou pe care am așezat înainte un prosop de hârtie curat, ce va absorbi excesul de ulei.
Te-ar putea interesa și: Trucul genial prin care peștele nu se va mai lipi de tigaie. Va fi aromat și crocant