Primul primar din România care a decis să nu mai dea bani publici presei locale: „Moștenire rusească, bolșevică”

Primul primar din România care a decis să nu mai dea bani publici presei locale: „Moștenire rusească, bolșevică”
Clotilde Armand a taiat fondurile pentru presa

Acesta este primul primar din România care a decis să nu mai dea bani publici presei locale. Primarul este din București și spune că așa, banii cetățenilor, și așa puțini, vor fi folosiți în alte moduri. De asemenea, edilul de Sector susține că banii pentru presa aservită s-au dublat în ultimul timp. Despre ce primar este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Un primar din București a hotărât să nu mai dea bani publici presei locale. Despre cine este vorba

Un primar bucureștean a decis ca banii locuitorilor să nu mai meargă către „presa aservită”. Acesta este primarul sectorului 1, Clodilde Armand. Astfel, Clotilde Armand susține că sumele date presei, în ultimul timp, s-au dublat.

„Am fost primul primar din România care a decis ca banii cetățenilor din Sectorul 1 să nu mai meargă către presa de serviciu a diverselor partide politice, presă abonată la banii Primăriei Sectorului 1. Pentru că nu erau puțini acești bani. De ce spun toate aceste lucruri? Fiindcă operațiunea bani pentru presa aservită USL continuă. Iar sumele alocate de partidele PNL și PSD s-au dublat. Jurnalistul Cristian Andrei de la redacția Europa Liberă România ne dezvăluie cum funcționează aparatul de propagandă: Legătura secretă între partide și site-urile care promovează mesajele PSD și PNL s-a întărit în 2022, iar sumele aruncate în joc s-au dublat față de perioada similară a anului trecut”, a scris Clotilde Armand pe pagina socială.

Cum primesc partidele știri favorabile

De asemenea, primarul Sectorului 1 a mai dezvăluit cum funcționează totul, pentru ce sunt dați, de fapt, banii publici. De asemenea, o parte din bani ar fi dați, potrivit lui Clotilde Armand, pentru a fi ponegrită chiar imaginea ei.

„Pe baza contractelor, partidele primesc știri favorabile, care nu sunt însă marcate cu vreun semn publicitar. Reamintesc că în urmă cu câteva luni Curtea de Conturi a constatat că fostul primar a prejudiciat bugetul local cu peste 850.000 de lei, bani cheltuiți pentru difuzarea unui spot publicitar care promova la diverse televiziuni și site-uri. Acești bani încă mai circulă pe piață. Fiindcă PSD (și nu numai) are un interes de a susține o campanie permanent negativă la adresa mea și a activității noastre din primărie. Vedeți și Dvs. cum ”are grijă” propaganda să distrugă mediatic orice inițiativă bună venită de la Primăria Sectorului 1”, mai scire Clotilde Armand.

Primarii onești nu se fac remarcați?

Clotilde Armand mai susțiune că ce se întâmplă este scandalos și ilegal. Din acest motiv nu se aude de primarii care și-ar face onest treaba.

„Totul este scandalos și ilegal în Sectorul 1 pentru aceste redacții controlate politic. Știm. Am mai spus: obiceriuri vechi, moștenire rusească, bolșevică. Kompromat. Iată de ce nu veți auzi curând despre izbândele unor primari care își fac treaba onest, primari puși la zid zilnic de aproape 2 ani de mașinăria de propagandă.

În schimb, pot să se prăbușească podurile făcute de PSD în diverse locuri ale țării și să se fure ca-n codru. Nu contează! Nu veți auzi nimic despre asemenea grozăvii. În presa epocii premierului de la GRIVCO totul este lapte și miere. Liniște scumpă. Pe bani publici”, mai scrie Clotilde Armand pe pagina proprie de Facebook.