Demisie șocantă la Digi 24: ”Da, ies din presă! În prezent, presa mare este aservită”

Demisie șocantă la Digi 24: ”Da, ies din presă! În prezent, presa mare este aservită”
Demisie șocantă la Digi 24

Printre cei care se aflau în echipa redacțională a postului TV Digi 24 era, până de curând și Stelian Muscalu. Realizator al unor emisiuni cu tematică economică, de actualitate, Stelian Muscalu a decis să renunțe la colaborarea cu postul amintit, pe motive bine întemeiate, din punctul său de vedere. În mesajul publicat pe Facebook, jurnalistul declara că se va ocupa de alte proiecte independente.

Digi 24 rămâne fără Stelian Muscalu

Timp de 10 ani Stelian Muscalu a fost la pupitrul emisiunii cu tematică ecnomică difuzată de Digi 24, „Business Club”. Decizia surprinzătoare a fost anunțată de celebrul jurnalist pe pagina sa de Facebook astăzi. În mesajul video publicat junralistul vorbește despre aservirea presei și că rețelele de socializare vor fi, pentru moment, „singura modalitate în care voi exprima ce gândesc în mod liber”.

„S-a incheiat momentan colaborarea cu Digi24. Le multumesc tuturor colegilor cu care am lucrat. Am plecat pe un un nou drum cu proiecte personale care au un termen de realizare de 10 ani. Marea problemă este că, în prezent, presa mare este aservită. Şi, atenţie, deşi nu-mi plac generalizările, o să merg spre această zonă. Şi aici există un cerc vicios.

Din cauza faptului că, de prea multe ori, de cele mai multe ori, informaţiile nu ajung în mod corect şi echilibrat, vedem odată la patru-cinci ani că şi votul oamenilor este cumva haotic. Voi face în continuare analize economice, voi veni aici şi vă voi spune ceea ce cred eu că este normal, că este corect. Voi încerca să analizez în continuare deciziile luate la nivel guvernamental. Şi aici le voi putea spune aici cum cred eu că este de cuviinţă, aşa cum cred eu că este normal să fie transmisă informaţia.”, scrie Stelian Muscalu, conform PaginadeMedia.

Postul tv rămâne fără jurnaliști

Plecarea lui Stelian Muscalu îngroașă lista jurnaliștilor care au decis să plece în ultima perioadă din trustul media al celor de la RCS-RDS. Dana Gonț, jurnalista ce realiza emisunea „Bonton”, este unul din numele de pe lista celor plecați de la Digi 24. Un alt jurnalist cu ștate vechi la Digi 24, Marius Pancu își anunța plecarea de la emisiunea de știri de la miezul nopții, trecând în ograda trustului Intact Media, la Observatorul de noapte.

Pe lista jurnaliștilor care au demisionat se mai află nume, precum Alina Manolache, Adriana Nedelea, Tudor Mușat, Cristi Citre, Ioana Țigănilă, sau  Alice Iacobescu. La momentul plecării, jurnalista Alice iacobescu declara că motivul plecării sale, ca și în cazul lui Stelian Muscalu, erau presiunile politice asupra emisiunii sale, dar și din cauza presiunilor editoriale din cadrul trustului de presă.