Primul bolnav de coronavirus în România: tot ce știm despre tânărul din Gorj

În urmă cu câteva ore, a fost confirmat în mod oficial primul caz de coronavirus în România. Este vorba despre un tânăr din Gorj care a intrat în contact cu un italian infectat.

Românul infectat cu coronavirus pe teritoriul țării noastre a fost confirmat de către autoritățile de la București. Raed Arafat a organizat o conferință de presă pentru a atrage atenția asupra veridicității acestei informații. Tot el a spus că, pe parcursul nopții, bolnavul ar trebui să ajungă la București, pentur a fi tratat la Institutul Matei Balș.

Românul infectat cu noul coronavirus are 20 de ani și locuiește cu bunicii în comuna Prigoria, județul Gorj. Tânărul lucrează la un restaurant unde patron este italianul internat la Rimini, a declarat, miercuri noaptea, primarul comunei, Iuliana Iliescu, potrivit Mediafax.

matei bals bucuresti infectioase

Iuliana Iliescu este primarul comunei Prigoria din județul Gorj, unde locuiește tânărul român infectat cu coronavirus. Ea a confirmat miercuri seară că bărbatul locuiește împreună cu părinții și cu bunicii în satul Dobrana. Românul lucra la un restaurant unde era patron pacientul zero al coronavirus pentru țara noastră. Este vorba de Italianul venit la rude în România.

„De azi dimineață (miercuri – n.r.) știam că a fost contact și l-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. Știam de familie, dar așteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la București. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuiește cu părinții și cu bunicii. Sunt izolați de azi-dimineață toți. Are aproximativ 20 de ani”, a spus primarul.

Datorită faptului că ar mai putea apărea și alte cazuri în comuna din Gorj, primarul din Prigoria a menționat că are mai multe planuri pentru preveni extinderea numărului de cazuri în regiunea. Să gândește să închidă primăria, școlile din comună și alte locații în care s-ar putea aduna în mod obișnuit mai mulți cetățeni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI