Trei dintre românii infectați cu coronavirus s-au vindecat. În ce stare sunt ceilalți trei

Trei dintre românii infectați cu coronavirus s-au vindecat. În ce stare sunt ceilalți trei
Primul caz de coronavirus, confirmat în România

Primul caz de coronavirus, confirmat în România. În această seară, potrivit Digi24, a fost confirmat oficial în România primul pacient confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. Este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, în vârstă de 71 de ani. La ora 23.00, urmează ca Ministerul Sănătății să organizeze o conferință de presă. Persoana este din județul Gorj.

UPDATE:  Din cazurile anunțate ca infectate cu virusul Covid-19, trei din cele şase persoane diagnosticate  în România au fost declarate vindecate, a anunţat, joi, Grupul de comunicare strategică. Este vorba de bărbatul din Gorj, de o femeie de 38 de ani şi de un bărbat de 48 de ani, ambii internaţi la Timişoara. Conform informațiilor venite din partea Grupului de comunicare strategică, ceilalți trei pacienți infectați, am aflat că starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluţia lor este monitorizată permanent de personal medical. Reamintim că în ţară se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

„Cele două persoane, declarate vindecate la Timişoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

 

UPDATE: Sunt șase români infectați cu coronavirus. La al șaselea caz este vorba despre o persoană de 71 de ani din Suceava. Acest pacient s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie, aflându-se în autoizolare. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că bărbatul are și alte probleme de sănătate. El a mai precizat că urmează a fi făcută o anchetă epidemiologică, iar pasagerii cu care s-a întors bărbatul de 71 de ani vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare.

UPDATE:  Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a informat astăzi un al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o persoană din Timiș, al treilea din acest județ, până în prezent. Omul infectat cu COVID-19 a intrat în contact cu pacientul diagnosticat ieri cu acest virus.

UPDATE:  În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv în dată de 28 februarie 2020.

Bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia. Conform primelor informații din partea DSP Timiș, individul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

UPDATE: Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătăru a anunțat, vineri, că există două cazuri noi de infecție cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani din Maramureș și o femeie de 38 de ani, din județul Timiș.

„Mai avem două confirmări de coronavirus. Sunt ale unui bărbat din Maramureș de 45 de ani, în afara definiției de caz, care vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se întoarce în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic și pleacă acasă. Ajunge în România, având febră, se prezintă la spital în Maramureș, este internat la Clinica de boli infecțioase, unde primește tratament simptomatic și se face testarea, ieri prezentând un grad de insuficiență respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”, a spus Tătaru.

Cel de-al doilea caz este cel al unei femei de 38 de ani, din Timișoara, anunță sursa citată.

„Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiție de caz, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare de simptomatologie, i se dă un tratrament și merge acasă în izolare. Astăzi, și testul dânsei a ieșit pozitiv”, a adăugat sursa citată.

În România, a mai fost confirmat, până acum, un singur caz, al unui tânăr de 25 de ani din județul Gorj, care este internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală,

Primul caz de coronavirus, confirmat în România

Autoritățile din România au confirmat deja primul caz de coronavirus al unei persoane de origine română, aflată pe teritoriul țării noastre. Există suspiciunea că un al doilea caz s-ar putea confirma în curând, însă nu au fost finalizate încă testele. Dacă și cea de-a doua persoană va fi confirmată ca fiind infectată, atunci ambii pacienți vor fi transferați la Institutul Matei Balș din Capitală.

Alte încă 33 de teste au fost duse la Matei Balș, pentru a se face toate probele și a obține rezultate concludente. Persoana infectată a fost izolată la domiciliu deja, din momentul în care s-a aflat că a intrat în contact cu cetățeanul italian de 71 de ani. Italianul a fost în România, s-a întâlnit cu mai multe persoane de aici, apoi a plecat în Italia unde a fost confirmat cazul.

Ministerul Sănătății a confirmat primul caz de coronavirus în România

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a precizat miercuri seara la Antena 3 că testele au fost confirmate la Institutul Matei Balș dinCapitală.

„Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a spus Moldovan.

Știre în curs de acutualizare…