VIDEO Primul caz de coronavirus în România, confirmat de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu pacientul acum

VIDEO Primul caz de coronavirus în România, confirmat de Raed Arafat. Ce se întâmplă cu pacientul acum
"Facem față, dar depinde cum crește curba"

Conferință de presă la Ministerul Sănătății, miercuri seara, după ce în țara noastră a fost confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba despre un caz al unei persoane din Gorj, care se află la acest moment în țară. Acestă persoană a intrat în contact cu cetățeanul din Italia care a fost în vizită în țara noastră, în urmă cu o săptămână, când încă nu izbucnise scandalul declanșat de coronavirus în Peninsulă.

UPDATE: Bărbatul depistat pozitiv cu virusul COVID-19 a ajuns la Institutul Matei Balș din Capitală, seara trecută. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului. Acesta va rămâne izolat complet de restul pacienților. Doctorii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

Primul caz de coronavirus, confirmat în România! https://cutt.ly/zr8KxWaConferință ministerul Sănătății

Publicată de Vocea.biz pe Miercuri, 26 februarie 2020

Reacția lui Raed Arafat, după primul caz de coronavirus confirmat în România

O a doua persoană care ar putea fi infectată cu coronavirus ar putea fi detectată în perioada imediat următoare. În acest caz, încă nu s-au finalizat toate testele și se așteaptă confirmarea oficială.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România
Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România

”Suntem în măsură să vă anunțăm că în urma testării făcute în județul Gorj, avem primul caz de infectare pe teritoriul României cu COVID 19. Când va ajunge la București, va fi băgat pe schema de tratament și sperăm la o evoluție pozitivă. Nu trebuie să ne alarmăm!”, a declarat ministrul Sănătății.

”Pacientul este asimtomatic în acest moment. Totuși, el trebuie transportat la spital și internat. Un echipaj ISU Gorj, cu autospeciala echipată, se va deplasa pentru a-l transporta în siguranță la Matei Balș. În ca sa respectivă, mai sunt 7 perosane care locuiesc. Toate au fost testate și au ieșit negativ. Toate vor sta sub pază, la domiciliu, nu vor avea voie să iasă. Vor fi testați după cele 14 zile din nou. dacă ies pozitive până atunci, se vor transporta la spital. Nu este un transport de urgență, doar de siguranță, să ajungă în siguranță pentru că e în stare bună. Există o procedură completă aici. Mașina va fi dezinfectată apoi, înainte de a pleca!”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Când va fi adus în București pacientul

Pacientul care a fost confirmat deja ca fiind infectat va fi adus în București în următoarele 5-6 ore, potrivit lui Raed Arafat. El a mai spus că atât acesta cât și cei care au mai intrat în contact cu el și cu italianul infectat au fost ținuți sub supraveghere în ultima perioadă.

Bolnavul nu prezintă simptome și poate rămâne așa pe toată perioada tratamentului pentru coronavirus.