Primul artist vaccinat în România. Cum a fost posibil așa ceva

Primul artist vaccinat în România. Cum a fost posibil așa ceva
Primul artist vaccinat în România. Cum a fost posibil așa ceva

Primul artist din România care a ales să se vaccineze vine acum cu detalii despre cele petrecute. Cum a putut să primească serul atât de repede? Despre cine este vorba și care sunt primele informații legate de starea sa de sănătate?

Primul artist vaccinat din România. Detalii despre starea acestuia

Au trecut câteva zile de când vaccinul anti-COVID-19 a ajuns și la noi în țară, iar deja câteva mii de persoane au ales să și-l administreze. Prioritatea a fost însă în categoria angajaților din instituțiile medicale.

Primul artist de la noi care s-a vaccinat a fost o reală surpriză, mai cu seamă că nu s-a epuizat vaccinul în cazul cadrelor medicale. Iată că schema indicată de autorități a luat o altă întorsătură, așa că solistul trupei JukeBox se află și el printre primii români vaccinați. Alex Vasilache e cunoscut și de la emisiunea „Te cunosc de undeva”. El a terminat Facultatea de Medicină Generală, iar prin prisma acestui lucru a avut posibilitatea de a se imuniza printre primele persoane de la noi din țară.

„Ni s-a oferit ocazia de a fi printre primii care fac vaccinul”

„Nouă, ca medici, ni s-a oferit ocazia de a fi printre primii care fac vaccinul, am privit chestia asta ca pe o oportunitate până la urmă. Nu ne-a obligat nimeni, nu te forţează nimeni. Până la urmă, vaccinarea nu e o chestie pe care o faci numai pentru tine, că nu e o acţiune care te protejează doar pe tine. Ci practic tu eşti unul dintre factorii care au capacitatea de a opri răspândirea virusului”, a spus acesta, potrivit Unica!

Cântărețul a dat muzica pe medicină, iar în urmă cu doar câteva zile a început munca în spital, fiind rezident la secția de boli infecțioase. Vedeta a declarat că alegerea de a face vaccinul a fost una strict personală, astfel că nu a fost influențat de nimeni și nimic.

Detalii vaccinare

1. Companiile producătoare depun rezultatele studiilor clinice la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și solicită evaluarea și autorizarea vaccinurilor
2. Experții Agenției Europene a Medicamentului analizează rezultatele testelor pe baza datelor brute, ținând cont de criteriile și cerințele impuse de legislație și procedurile existente

AVÂND ÎN VEDERE PANDEMIA DE COVID-19:
EMA a creat comisii speciale pentru a facilita colaborarea între experți și companiile producătoare;
Analiza vaccinurilor se realizează la finalul fiecărei etape de dezvoltare a vaccinului;
3. Comisia Europeană analizează raportul final de evaluare al Agenției Europene a Medicamentului și decide emiterea unei autorizații de punere pe piață a vaccinului
4. Autoritățile naționale aprobă vaccinul nou autorizat și monitorizează procesul de vaccinare (Sursa: vaccinare-covid.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI